Тенерифе е най-големият и населен остров, който е част от Канарите, и е напълно разбираемо защо се е превърнал в световноизвестна дестинация за почивка, привличаща 6 млн. туристи годишно, пристигнали от близо и далеч. Хората го свързват с връх Тейде и вулкана Пико Виехо, които са най-известната природна забележителност в парк Лас Канядас - попаднал в списъка на ЮНЕСКО още през 2007 г.

Вижте снимки >>

И макар Ивет Лалова в момента да е там, причините за посещението ѝ не се крият в слънчевите плажове или екзотичната тропическа растителност на мястото... Не, още преди седмица нашата спринтьорка стегна багажа си и замина за острова, за да посети тренировъчен лагер, в който да се подготви за Олимпийските игри в Токио тази година.

След почивката си в началото на януари, която прекара заедно със своя съпруг Симоне в Дубай, сега Атлет №1 за България за изминалата година и №2 сред най-добрите спортисти на страната ни дава най-доброто от себе си, за да постигне възможно най-добрите резултати, които някога е показвала.

Вярна на своите почитатели обаче, посредством социалната мрежа тя ги държи в течение на прогреса си и успява да открадне малко време, през което да ги зарадва с нови снимки.

"Максимално мотивирана", гласи посланието на един от кадрите, на който позира в изрязан спортен екип от две части, застанала на пистата и закачливо намигайки и плезейки се към обектива.

И макар да няма възможност да обикаля местните забележителности, наслаждавайки се на хилядолетното Драконово дърво - един от символите на Тенерифе, или на националния парк Анага, например, тя все пак стигна до крайбрежната ивица.

"Размишлявайки над изминалата седмица и поставяйки си цели за новата", написа тя към галерия от 3 изображения, която сподели в сайта за фотосподеляне.

На тях тя носи черно боди с едно рамо, което има бял надпис в лявата си предна част, комбинирано с къси кожени панталони в същия цвят и високи кецове.

"Благословени са тези, които виждат красота там, където другите не виждат нищо", са думите ѝ към друга снимка, на която се вижда как тя заснема с телефона си залез над Атлантическия океан.