На фона на продължаващите си правни проблеми и съдебни дела за сексуално насилие Шон "Диди" Комбс изтри всичките си постове в профила си в Instagram, включително клипа, който сподели преди месец, в който се извинява на бившата си приятелка Каси Вентура за нападението от 2016 г.

Според таблоидът TMZ Диди е закрил всички постове, за да започне "начисто" - нещо, което е правил и преди.

Вижте снимки на Шон "Диди" Комбс >> 

Що се отнася до видеото припомняме, че преди известно време CNN разпространи кадри от охранителни камери, на които се вижда как изпълнителят влачи по земята бившата си приятелка в хотел. В отговор на това на Диди му се наложи публично да даде обяснение за случилото се: "Ударих дъното и не се оправдавам", каза във вече изтритото видео. "Бях дрогиран, а поведението ми от тогава е непростимо. Поемам пълна отговорност за действията си, отвратително е. Много съжалявам. Но съм решен да бъда по-добър човек. Не моля за прошка, а наистина съжалявам".

Преди това Каси подаде съдебен иск срещу Диди през ноември 2023 г. Тогава тя твърдеше, че той "я е изнасилил и постоянно е злоупотребявал с нея в продължение на години", според съдебни документи, изнесени за The Mirror.

На следващия ден делото беше уредено, а адвокатът на Диди направи изявление в пресата, което гласеше: "За да сме наясно, решението за уреждане на съдебно дело, особено през 2023 г., по никакъв начин не е признание за извършено нарушение."