Макар днес да са определяни като клишета, през годините са се появили редица сентенции, съдържащи истини за нещата от живота, с чиято помощ хората намират смисъл в определени ситуации, или просто откриват така нужната им в този миг утеха и надежда. Сред тях обаче има една добре позната мисъл, която важи с пълна сила за всяко събитие, изграждащо битието. И тя гласи, че всяко начало, независимо колко хубаво може да бъде то, рано или късно посреща своя край... Разбира се, има безброй примери за това твърдение, а последният дойде само преди ден.

След общо 11 сезона "Откраднат живот" достигна до своя финал. Едновременно с излъчването си по Нова телевизия, последния 507-и епизод на поредицата бе показан и в столично кино, където, наред с целия екип на продукцията, работили пред и зад камера, се събраха много от нейните почитатели, изпълнили червените седалки в салона въпреки продължаващата пандемия, за да видят развръзката на сериала, приковал вниманието им в продължение на цели 5 години.

Вижте снимки >>

Сред присъстващите бе и Александра Сърчаджиева, която в самия старт на за кратко се превъплъти в педиатъра Катя Кръстева - съучастник в размяната на новородените деца, превърнала се в отправна точка на историята. В последните кадри обаче тя изпълнява съвсем различна роля, която, както каза продуцентът Евтим Милошев на събралото се множество, затваря проекта, а именно тази на д-р Габриела Димова, предала на властите нейния корумпиран баща - заместник-министъра на здравеопазването Димов, в чиито обувки влезе Любо Нейков.

Александра Сърчаджиева

Снимка: bulFoto

Интересен факт е, че прожекцията съвпадна с 38-ата годишнина на актрисата, а по този повод тя получи не само куп поздравления, но и много букети, като един от най-големите сред тях ѝ поднесе Милошев. Между другото, той също се появява в последния епизод с малка, но важна роля. Въпреки краткото си участие пред обектива, продуцентът призна, че неговите снимки са продължили 6 часа, през които често е забравял репликите си, а също така пропускал правилните моменти, в които да влезе или излезе от дадена сцена.

Евтим Милошев, Моньо Монев и Тервел Пулев

Снимка: bulFoto

Сред присъстващите на събитието бе и боксьорът Тервел Пулев, който позира с готовност до всеки, пожелал да се снима с него. След финалните надписи Марта Вачкова се изправи пред публиката, благодарейки за тяхната любов, след което изтъкна, че това прощаване не е нищо повече от обещание за ново начало, като за по-сигурно, преди да завърши словото си, тя се обърна към собствениците на телевизията, искайки от тях да дадат думата си, че ще ангажират артистите от "Откраднат живот" за друг сериал.

Мартина Вачкова

Снимка: bulFoto

Междувременно, преди ден някои от звездите в поредицата се сбогуваха с нея в личните си Инстаграм страници.

"На Кая екранният живот е на път да приключи завинаги. Колко драматично звучи това "завинаги". Не остана. Всеки герой ще поеме пътя си в главата на зрителя. Дет' се вика - може някой да си избере Фотев отново да е жив. И аз така си фантазирам какво ли е станало с Джон Сноу и тялото на Денерис. Дали пък Халиси-то не е оживяло някак и не се е върнало при племенника си да си се обичат и да си раждат дракончета", написа Неда Спасова.

"Откраднат живот - Финалът! 5 Години, 507 епизода, едно дълго пътуване, вдъхновение, любими колеги, обич!!! И едно голямо благодаря", включи се и Милена Живкова.

"Колкото и да не ми се иска, краят дойде. Един от най-важните етапи в живота ми приключи. Толкова се радвам за всички хора, които срещнах покрай този сериал. Невероятната Неда с която прекарах плътно последните 6-7 месеца. Научи ме на толкова много, изтърпя ми всичките тъпотии и винаги беше насреща, когато имах нужда да се оплача. Много ми е криво, но се надявам, че хубавите неща предстоят! Неда, обичам те! Ти си изключителна", гласи посланието на Филип Буков.