Супермоделът Наоми Кембъл, която е известна по целия свят с невероятната си красота, разкри, че невинаги е била толкова привлекателна.

В популярно предаване наскоро тя сподели, че като малка е била обект на подигравки от страна на другите деца в училище. "Подиграваха се на височината ми, на фигурата ми, сравняваха ме с Олив Ойл (героинята от анимационната поредица "Попай")", каза Кембъл пред водещия. "Опитвах се да се вмъкна в техните стандарти за красота, но се чувствах толкова неловко", допълни тя.

Вижте снимки на Наоми Кембъл >> 

По нейни думи благодарение на танците е започнала да се приема. Именно движенията, които научила там, й помогнали за бъдещите фотосесии. "Използвах позите от танците в моделството", коментира Кембъл.

Наоми разкри, че за да се научи да дефилира, е правила репетиции в коридора в дома си под ритмите на Лайънъл Ричи. Разбира се, тя не пропусна да засегне и темата за дискриминацията, като гордо заяви, че никога не се е притеснявала да отстоява себе си: "Държах гласът ми да бъде чут. Когато видя нещо нередно, винаги казвам."

Интервюто й идва малко след като в Лондон бе открита изложба в нейно име, посветена на живота и кариерата й, припомня таблоидът Daily Mail.