Зендая се наслаждава на двойното задължение да продуцира "Претендентите" - напрегната драма, чието действие се развива в света на професионалния тенис, и да изпълнява главната роля във филма, предават световните осведомителни агенции, цитирани от БТА.

"Мисля, че всеки път, когато го правиш, научаваш нещо ново за себе си. Можеш да се учиш от колегите си и да се развиваш", каза 27-годишната холивудска звезда на премиерата на филма в Лондон. Зендая преди това е продуцирала филма "Малкълм и Мари" и хитовия сериал "Еуфория" на HBO с нейно участие.

В "Претендентите", режисиран от Лука Гуаданино, Зендая играе Таши Дънкан, самоуверена бивша шампионка по тенис, която след контузия тренира съпруга си Арт (Майк Фейст).

Когато Патрик (Джош О'Конър) - бившият най-добър приятел на Арт и гадже на Таши през тийнейджърските им години, внезапно се появява отново след повече от десетилетие, проблемите от преплетеното им минало започват да се просмукват в настоящето. "Просто исках да се справя с персонаж, който се усеща многоизмерен и с голяма дълбочина", споделя Зендая.

За да гарантира автентичността, триото актьори се потапя в света на тениса, създавайки близка връзка в процеса.

"Имахме шестседмични репетиции, които включваха тренировки по тенис и работа във фитнеса", разказва О'Конър.

Вижте снимки от премиерата >>

"Мисля, че фактът, че бяхме на един и същи корт в продължение на шест седмици в началото, означаваше, че просто бяхме някак принудени да сме заедно. Но се справихме и бяхме наистина щастливи", продължава 33-годишният британски актьор.

"Претендентите" бележи дебюта като сценарист на игрален филм на Джъстин Курицкис, който черпи вдъхновение от гледането на Серина Уилямс, Наоми Осака, Даниил Медведев и Рафаел Надал в действие.

"Станах наистина обсебен фен на тениса преди няколко години. И започнах да си мисля какво бих могъл да напиша, което да е толкова вълнуващо като тениса, и какво би направило тениса още по-добър? За мен отговорът на въпроса какво може да направи тениса още по-добър е да знаем какъв е залогът за всички, изследван по един наистина микроскопичен начин", казва сценаристът. По думите на Джош О'Конър зрителите ги очаква драма, във фокуса на която е наситен от емоции любовен триъгълник.

Филмът "Претендентите" излиза на голям екран на 24 април.