Наследниците на американската певица Дона Съмър обвиняват Кание Уест, че е "откраднал" части от нейния хит "I Feel Love" за новия си албум, предадоха ДПА и БТА.

В съдебен иск, подаден в Калифорния, съпругът на изпълнителката Брус Судано твърди, че Уест и Ty Dolla $ign, чието истинското име е Тейрън Грифин - са извършили "нахална кражба", след като наследниците "изрично са отхвърлили" искането им да използват семпъл от песента в съвместния им албум Vultures 1. В съдебния иск се казва, че двамата са използвали "незабавно разпознаваеми" части от песента на Дона в новото си парче "Good" (Don't Die), въпреки че предложението им е било отхвърлено заради "противоречивата история" на Кание.

В документацията се посочва, че наследниците на Съмър са били потърсени на 31 януари за разрешение за песента, което е било отказано, но албумът е издаден седмица по-късно, на 10 февруари. В този период представители на Уест и Грифин са се обърнали към звукозаписната компания на Съмър, за да поискат разрешение за мастър запис на песента, което също е било отказано, твърдят съдебните документи, цитирани от ДПА.

Сингълът е стриймван "милиони пъти", преди платформи като Spotify, iTunes и Apple Music да успеят да я премахнат, а Уест и Грифин изпълняват песента на концерти на живо, като клиповете онлайн събират милиони гледания. Наследниците искат максимално обезщетение, равняващо се на 150 000 щатски долара "за всяко нарушение". "Става въпрос за защита на музикалното наследство на Дона Съмър и на една от най-влиятелните и новаторски песни в популярната музика", се казва в съдебните документи.

Дона Съмър, която има пет награди "Грами", почина през 2012 г. на 63-годишна възраст.