Като част от подготовката на сватбата на сина си, най-богатият човек в Индия Мукеш Амбани е поканил световни милиардери, кралски особи, държавни глави, холивудски и боливудски звезди на предварителен тридневен купон, съобщaват АП и БТА.

Списъкът с близо 1200 гости включва Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и Иванка Тръмп, индийските милиардери Гаутам Адани и Кумар Мангалам Бирла, легендарния състезател по крикет Сачин Тендулкар и боливудски знаменитости като Дипика Падуконе, Шах Рук Хан и Рани Мукерджи. Гостите ще бъдат забавлявани от суперзвездата на попмузиката Риана, фокусника Дейвид Блейн и известни певци от Боливуд.

Сред поканените също са Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, министър-председател на Катар, Стивън Харпър, бивш министър-председател на Канада, и кралят и кралицата на Бутан.

Партито е в Джамнагар, град с население около 600 000 души в почти пустинната част на щата Гуджарат. Това е родният град на семейството и седалището на главната петролна рафинерия на тяхната бизнес империя. Ще има и традиционни церемонии в храмов комплекс.

Вижте снимки на част от гостите >> 

В сряда семейство Амбани организира тържествен обяд за 51 000 души, живеещи в близките села. 28-годишният Анант Амбани трябва да се ожени за дългогодишната си приятелка Радика Мерчант през юли. Мерчант е дъщеря на Вирен Мерчант, главен изпълнителен директор на фармацевтичната компания Encore Healthcare Pvt. Ltd., и на съпругата му Шайла Мерчант.

Тридневният предсватбен купон дава представа за разкоша, който се очаква на самата сватба.

Гостите ще облекат костюми на тема джунгла, за да посетят център за спасяване на животни, управляван от Анант Амбани. Известен като Vantara ("Звезда на гората"), центърът с площ 3000 акра приютява малтретирани, ранени и застрашени животни, особено слонове.

В поканата се казва, че гостите ще започват всеки ден с нов дрескод, като армия от фризьори, гримьори и дизайнери на индийски облекла в хотелите ще им помогнат да се подготвят.

Forbes посочва Мукеш Амбани като най-богатия човек в Азия.