Ако човек съди за Алиса Шмид само по външния ѝ вид, то най-вероятно би се подвел, предполагайки, че животът на 22-годишната германка минава предимно в дефилета по модния подиум. Предвид красотата ѝ, това би било съвсем логично, нали? Но истината е различна, тъй като дните ѝ всъщност са изпълнени с интензивни тренировки и оспорвани състезания...

Да, блондинката, родена в баварския град Инголщад, разположен на брега на река Дунав, е спортистка. Нещо повече, тя е сред най-популярните и обещаващи лекоатлетки в родината си. За първи път стъпва на пистата едва на 6 години, а сега, след сериозна подготовка, вече има зад гърба си няколко значителни победи. Така например, през 2017 година тя печели сребърен медал в щафетата 4х400 на Европейското до 20 години.

Вижте снимки >>

Постижението ѝ съвсем разбираемо насочва всички погледи към нея и още същата година престижното издание "Busted Coverage" я обявява за най-сексапилната спортистка на света, но то далеч не е единственото, тъй като след него още множество международни медии признаха нейната естествена красота. Популярността ѝ обаче е плюс и за кариерата ѝ, понеже ѝ носи спонсорски договори с големи марки като "Puma".

От друга страна визията ѝ непрестанно привлича нови потребители на социалната мрежа, последвали профила ѝ в Инстаграм, за да се любуват на снимките, които качва. Към момента тя има над 1.5 млн. последователи в платформата, които редовно радва със своите публикации.

Самата Алиса обяснява, че е създала акаунта си след като преди години се върнала у дома от ваканция с приятеля си. Желанието ѝ да сподели кадрите от почивката си, които сама заснема, я накарало да направи регистрацията си в сайта за фотосподеляне.

"Нямах план за профила си, всичко се случи естествено", казва тя.

Днес тя е благодарна за известността, която изображенията са ѝ донесли, наред с възможността да работи като модел, но открито заявява, че предпочита хората да се възхищават не на нейния образ, а на качествата, които показва на стадиона.

"Желанието ми е получа повече признание за спорта, отколкото за вида ми", категорична е Шмид.

Това навярно е и причината за отказа ѝ официално да бъде "коронована" като повелителка на мъжките фантазии, присъединявайки се към отбора на момичетата, украсили кориците на списание "Playboy". Неотдавна синеоката състезателка отклони предложението на изданието да разголи перфектното си тяло пред фотографския обектив.

И като стана въпрос за фигурата ѝ, освен с тичане, което се подразбира, тя я поддържа и с упражнения във фитнес залата. Тренира общо шест пъти в седмицата.

През свободното си време обича да гледа сериали, да пътува и да излиза с приятели. Освен спорта, нейна страст е фотографията и... шоколадът. Голямата ѝ мечта е да участва в олимпийските игри в Токио, който бяха отложени за догодина, предвид коронавирус пандемията, избухнала през март.