Червеният килим заблестя в неделя, когато звездите пристигнаха на церемонията по връчването на Оскарите в изобилие от пайети, блясък и забележителни цветни рокли. В наградната вечер със сигурност имаше визии, достойни за награди.

Зрителите видяха номинираните актьори да се разхождат в най-новите колекции на водещи модни къщи, сред които Armani, Balenciaga, Versace, Louis Vuitton и Giambattista Valli.

Тази година освен на традиционните пайети, се заложи и на флоралните мотиви и роклите тип "русалка". Блестящите елементи под формата на скъпоценни камъни, диаманти и кристали присъстваха в почти всяка визия, ако не върху дрехите, то върху бижутата. Класическите цветове се надпреварваха с различни ярки нюанси. Разбира се една немалка част от дамите избра да заложи върху класическата черна рокля. Марго Роби, Сандра Хюлер, Рита Морено, Ванеса Хъджинс и Ева Лонгория доказаха, че черното е и ще остане на мода. Гримът на дамите бе изчистен и семпъл. Повечето от тях заложиха на т.нар. no makeup makeup. 

Що се отнася до мъжете - господата се придържаха към дрескода и заложиха на изчистените нюанси и тъмни цветове, а именно черен или кафяв костюм, с тук-там някоя украса за цвят.

Върху тоалетите на някои от тях присъстваха красиви брошки. 

Всички тоалети вижте ТУК >> 

Кери Мълиган в рокля на Balenciaga

Снимка: Getty Images

Килиън Мърфи в костюм на Versace

Снимка: Getty Images

Ариана Гранде в рокля на Giambattista Valli

Снимка: Getty Images

Ева Лонгория в рокля на Tamara Ralph

Снимка: Getty Images

Селин Сонг в костюм на Loewe

Снимка: Getty Images

Брадли Купър в костюм на Louis Vuitton

Снимка: Getty Images