Невена Цонева загуби татко си - известният в Севлиево музикант Цветан Цонев. Бащата на талантливата изпълнителка е починал в петък, а в събота е погребан в Стария гробищен парк в града. Часове по-късно на Невена ѝ се налага да пее като част от ангажимента си към "Маскираният певец", смятат феновете. Те познаха красавицата в костюма на Булката рокер във второто издание на мистериозното шоу. Макар още да не е свалила маската си, Невена заслужава респект за силата да излезе на сцената след личната си трагедия, коментират последователите, пише "България днес".

Вижте снимки на Невена >>

Дни по-рано певицата пуска в социалните мрежи призив да се дари кръвна плазма с антитела от преболедували COVID-19. Според запознати родителят ѝ се е разболял именно от коронавирус и семейството му до последно е търсило начин да му помогне.

Смъртта на Цветан, познат като Цъфа, потресе музикалните среди в Севлиево.

Зрителите на "Маскираният певец" предполагат, че Невена е Булката

Снимка: Официална страница на "Маскираният певец" във Facebook

"Цъфче, ще ни липсваш, приятелю! Прекрасен, благороден и хрисим човек и приятел", написа Нора Николаева, солистка на бившия Естрадно-духов оркестър "Севлиево".

"Сбогом, приятелю! Светъл да е пътят ти!", написа в личния си профил друг музикант, Илхан Шакиров.

Прощални послания публикуваха и учениците на Цонев, който от години подготвя млади изпълнители в музикалната школа на Детски комплекс "Йовко Йовков".

Цветан Цонев е загуба за музикалния свят не само в региона. Той създаде много таланти, показа на млади изпълнители пътя към музикалната сцена, научи младите колко е важно да вярваш в себе си, за да постигнеш мечтания успех, и изведе много от тях до престижни международни и национални отличия, отбелязват приятелите му.

Снимка: Официална страница във Facebook

Съболезнования отправят почитателите на музикалния идол Невена. Ако се вярва на разкритията на зрителите за звездата под маската, тя е успяла да събере сили за поредното невероятно представяне. В събота вечерта Булката изпя песента "Never Enough" на Джени Линд и грабна зрителите с уникален глас и сценография към изпълнението, заради което продължи напред в предаването.