Париж - модната столица на света, освен колекции представя и тенденции. Сред тях са добиващите популярност сред звездите "липсващи" вежди. Новата мода привлече вниманието на сп. "People", в. "Daily Mail", на блогъри и фотографи.

Супермодели и актриси демонстрираха налагащите се вече тънки или напълно прикрити с грим вежди. Бела Хадид, Никола Пелц, Мейзи Уилямс, Лили Джеймс са привърженички на тази тенденция.

Известната с ексцентричността си Мадона не остана назад, а Доджа Кет направо обръсна своите.

Вижте снимки >>

Изглежда доста странно актриса да се лиши от вежди, които изразяват толкова силно емоции. Станалата известна със сериала "Игра на тронове" Мейзи Уилямс обаче направи точно това - на ревюто на "Givenchy" тя беше с руси вежди, които едва се виждаха, и драматична разклоняваща се очна линия. 25-годишната звезда се появи за първи път така миналата година и тогава предположенията бяха, че го е направила заради роля. След това обаче тя многократно се показа в общество така, включително и на бала на музея "Метрополитън" в Ню Йорк миналата и тази година. На такъв грим заложи към черна, а след това към черно-бяла рокля.

Мейзи Уилямс

Снимка: Getty Images

Никола Пелц, съпругата на Бруклин Бекъм, спря да изрусява косата си, но започна да изрусява веждите си. Тя изгледа ревюто на Виктория Бекъм, а след това и на "Valentino". Фотографите обърнаха внимание на лицето ѝ, което сякаш беше в рамка - бледо, с невидими вежди до кестенявите коси. Гримьорката на звездата от "Трансформърс" се похвали в Инстаграм с техниката си.

Бруклин Бекъм и Никола Пелц

Снимка: Getty Images

Манекенката Кайли Дженър представи не само тоалети за "Schiaparelli" и "Balmain". На ревюто на Коперни тя беше в публиката, но привлече вниманието на фотографите с пепеляви вежди. По-късно се оказа, че това е грим, защото я заснеха в естествен вид.

Сестрите Бела и Джиджи Хадид демонстрираха новаторския вид на подиума, отново в ревюто на "Givenchy". Едната беше с руса коса, другата с кестенява. Прическите и на двете бяха пригладени.

Невидими вежди имаше и на Нюйоркската седмица на модата - в ревюто на Томи Хилфигър. Мадона се появи на парти след представянето на колекцията на Лакуан Смит с невидими вежди и розова коса и публикува снимки в Instagram и TikTok. Този вид за нея не е новост - тя обръсна веждите си през 1992 г.

Козметици започнаха да предупреждават срещу изрусяването на веждите. Процедурата задължително трябва да се прави от професионалист, но пак те понякога стават оранжеви или оредяват и бавно поникват отново.

Невидимите вежди са крайност на тънките вежди, чиято популярност се завръща, но в по-семпъл и естествен вариант от 90-те години на миналия век. Тогава те се появяват като реакция на плътните от предишното десетилетие, припомня БТА. С тънки вежди помним Дрю Баримор, Гуен Стефани, Памела Андерсън. Техните са извити, с еднаква дебелина по цялата дължина. Преди тях подобни тънки вежди носят жените през "лудите" 20 години на 20-и век.