Отново е понеделник, което означава, че е време за поредната ни звездна среща, в чиито рамки българските популярни личности от различни сфери застават пред камерата на Dir.bg и споделят от първо лице спомените си от онези специални моменти, изпълнени с нови и непознати до онзи миг усещания и преживявания, изграждащи историята на техния живот. Последната седмица на февруари посрещаме с Ники Илиев, който е добре познат както с режисьорската, така и с актьорската си работа. Участвайки в новата ни рубрика #Сефте, той ще се разходи из алеята на спомените си, а ние ще бъдем негови верни спътници в тази вълнуваща обиколка, отвеждаща ни назад през годините.

Разбира се, неслучайно избрахме Ники за днешното ни предизвикателство, а поводът е, че утре (23.02) стартира вторият сезон на режисираната от него продукция "Братя", чиито 39 нови епизода ще се излъчват три пъти седмично на малкия екран. Почитателите на поредицата ще могат да я гледат вторник, сряда и четвъртък вечер.

Вижте снимки на Ники >>

Сериите ще запазят своя нестандартен 30-минутен формат, за който Илиев казва, че първоначално му се е струвал странен, но впоследствие му е допаднал, защото дългата продължителност на повечето телевизионни продукции често е за сметка на тяхната динамика, която в даден момент сякаш започва да се губи. След малко повече от 2-месечна пауза, зрителите на шоуто ще могат да видят какво ще се случи през непримиримата семейна война между братята Донкови, тъй като историята продължава буквално от там, където завършва първия сезон.

Когато не е на режисьорския стол, Ники се изявява като преподавател в Нов български университет, където преподава кинорежисура на 183-ма студенти.

"Работя в тази сфера и снимам нон-стоп. Виждам тенденциите и актуалните промени в техниката и похватите постоянно. Сега е малко сложно с онлайн лекциите, но самият факт, че повечето от студентите присъстват, идвайки отново и отново, ме удовлетворява и ме кара да искам да ги мотивирам още повече", казва той.

Ники е роден на 10 октомври 1981 г. в София, а популярността го застига още в гимназията, когато става водещ на "Мело ТВ Мания" по Канал 1. Оказва се, че в тази роля е попаднал съвсем случайно, при това изпълнявайки задача, възложена му от Ники Кънчев, при когото по онова време е работил за кратко в Darik Radio.

"Бях в едно заведение, където трябваше да правя репортаж за група "Контрол". Изведнъж при мен дойде някакъв човек, който се представи като режисьор на "Мело ТВ Мания". Той ми каза, че иска да бъда водещ на предаването", разказва пред Dir.bg звездата от "Завръщане".

Макар и без опит, той се явява на пробите, а останалото е ясно...

"Останах там в продължение на шест години, което от една страна бе добре, от друга обаче бе твърде дълго", казва Ники.

От онзи момент насам лицето му започва да се появява все по-често по телевизията, а няколко години той прави и първите си стъпки като актьор, вземайки участие в "Забранена любов", в който се превъплъщава в образа на един от главните действащи герои Мартин Константинов. Ограниченият контрол, който хората пред камера имат над снимачния процес, е нещото, накарало го да започне създаването на свои филми.

След премиерата на втората му лента, "за да го изложат максимално, карайки го да се чувства неудобно и нелепо", навсякъде го представят като "Жива легенда".

"Когато умра, заглавието сигурно ще бъде "Живата легенда" почина", или нещо такова", споделя през смях той.

Изгледайте цялото видеото, за да разберете останалите сефтета на Ники.