Тя има не само красиво име, но и една от най-очарователните усмивки, които ни радват от телевизионния екран. Флорина Иванова бързо се превърна в едно от най-познатите лица в спортната журналистика, а работата ѝ в редакцията на bTV доказва, че понякога жените разбират спорта дори по-добре от мъжете.

Преди да се присъедини към екипа на bTV, Флори e oтразявала и куп далечни от спорта теми като политика, съдебна система, информационни технологии и иновации. Завършила е Американския университет в Благоевград, където се дипломира с филм за една от звездите на художествената гимнастика - Невяна Владинова. Днес Флори застава пред камерата на Dir.bg, за да ни разкаже за някои любопитни ситуации, случили се за #Сефте в живота ѝ. Така, например, разбира ме, че любовта на Флори към футбола се предава от майка ѝ.

"Първият мач, който гледах трябва да бил на Европейско - Франция и Италия. Тогава всъщност мама ме зариби по футбола. Викахме за италианците, тя подскачаше в хола... Много е странно, че заради майка ми така заобичах футбола."

Съвсем навреме идва и историята на Флорина за първия неудобен момент, на който вече може да се посмее. Казваме навреме, тъй като празника за Съединението на България наближава, а историята на Флори е свързана именно с него.

"Бах в университета и започнах да разказвам за Съединението на България. И както си разказвам, обърках годината, а пък сещате ли се - всеки го знае. Потънах в земята направо."

Вероятно мнозина от вас знаят, че всъщност голямата спортна любов на Флорина, освен футбола разбира се, е художествената гимнастика. Аферата помежду им започва много отдавана, когато Флори има спешна нужда... да посети тоалетна.

"Спомням си, че се прибирах от училище - мама ме взе, много ми се пишкаше. Имаше единствено едно читалище. Влизаме в читалището и търсим тоалетната. Чукаме на една врата, отваряме и гледаме вътре Лили Игнатова тренира едни дечица. Мама загуби ума и дума и само каза "Дали ще мога да запиша моята дъщеря на художествена гимнастика?" - така всъщност тръгна моят път."

Колаж: Тедд Георгиев

Професионалните "гафове" са част от ежедневието на всеки работещ човек, просто така се случва, че при телевизионните журналисти фаловете почти винаги се случват пред камера и оставят ясна следа. А ето и пърият спомен на Флорина за работни неудачи.

"Работих при Кирил Веселински за предаването в BiT и той ми каза след един мач на ЦСКА и Славия "Отиваш и хващаш Манолев или Бодуров - това са лидерите на отбора и трябва да ги хванеш индивидуално, без другите колеги." и аз отивам с този товар-задача. Много ми е притеснено, за пръв път отивам на футболен мач. И отивам при Манолев с "Извинете, дали ще може няколко въпроса...?" Прибирамс е в редакцията и Кирил ме пита "Какво стана, имаш ли интервю?" и аз "Да, как?! С манолев - 4-5 минути." После се оказа, че са излъчили минута-две... Просто трагедия."

Гледайте новия епизод на #Сефте, за да научите какво е общото между Флорина и Джулия Робъртс, защо не бива да я търсите за икономически съвети и за какво е отишла първата ѝ заплата.