Никол Шерцингер заговори открито на остаряването в Холивуд.

В ново интервю за в. "Sunday Times" 45-годишната бивша звезда от Pussycat Dolls сподели, че остаряването в развлекателната индустрия е предизвикателство за много. "Това е също толкова актуално и днес. И все още е много брутално", посочи тя пред вестника за широко разпространения т.нар. "ейджизъм", като отбеляза, че поддържането на младежки вид не е достатъчно. "Дори и да изглеждам на 37 години, в момента, в който някой разбере възрастта ми, той просто изчезва", добави тя.

Благодарение на последната роля, в която се превъплъщава - (тази на Норма Дезмънд в "Sunset Boulevard"), ѝ е дала по-дълбок поглед върху борбата на жените с остаряването. Героинята ѝ е 50-годишна бивша звезда от нямото кино, която не може да приеме, че славата ѝ е угаснала. Шерцингер признава, че първоначално се е обидила, когато режисьорът Джейми Лойд ѝ е предложил ролята в мюзикъла, базиран на класическия едноименен филм от 1950 г. с участието на Глория Суонсън в ролята на Норма. Пред изданието певицата споделя: "Първоначално го попитах дали не се е объркал. Смятам, че изглеждам добре, не бих се определила като възрастна жена, какватo роля ми се предлага да изиграя."

Все пак след като се вживява в героинята, Никол бързо става съпричастна към копнежа на Норма по изгубената ѝ младост. "Това е свързано с паралели в моя живот", отбелязва тя. Въпреки първоначалните си опасения относно ролята тя казва, че е открила дълбока връзка с героинята си. "Просто се влюбих в Норма", отбелязва тя. "Не осъзнавах, че това е ролята, която съм чакала да изиграя през целия си живот."

Шерцингер също така разбира страха на героинята си да не отговаря повече на невъзможните холивудски стандарти за красота. Когато участва в Pussycat Dolls, тя прекарва до пет часа на ден в тренировки в залата и години наред се бори с булимия. Мениджърът на групата ѝ казал, че трябва да отслабне. "Но аз нямах нужда някой да ми го казва. Аз съм най-строгият си критик, така че знаех кое е правилно за мен" - спомня си тя.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

През 2023 г. звездата е по-спокойна и следва движението за "body positivity" - да обичаме и приемаме тялото си такова, каквото е, водено от звезди като Ашли Греъм и Лизо.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО