Социалните мрежи са неизменна част от днешния модерен свят и макар да има редица ползи от тях, като например комуникацията на хора от близо и далеч, в същото време притежават един сериозен недостатък - оставят човек сам да "дирижира" впечатлението на другите потребители за него самия. Малко или много всеки се възползва от възможността да изгради перфектната заблуда, представяйки съвършения виртуален живот за очите на останалите.

Вижте естествените снимки на Никол и Гери >>

Във Фейбук, Инстаграм и всички останали платформи хората изглеждат, меко казано, безупречно - стегнато тяло, идеална кожа, холивудска усмивка и т.н. Разбира се, всичко това е изобразено на екзотичен и живописен фон, говорещ за високия стил на живот, който водят...

Преди часове красивата Никол Станкулова реши да въстане именно срещу тази интернет измама, отправяйки предизвикателство към всички, включително и популярните личности на България, да качат свои селфита в напълно натурален вид - без грим или прически.

Тя е на мнение, че въпреки несъвършенствата, които човек може да има, няма по-красиво от естествената красота.

"Никой няма и един недостатък на снимките в мрежата. Дадох си сметка, че аз съм на 30 г., но има много млади момичета, които живеят в заблудата, че всички водят перфектен живот, изпълнен с щастие. Искам да предизвикам всички вас да си качим една истинска снимка, на която нямаме фон дьо тен, червило, прическа или не сме я минали предварително през филтър на телефона си, който да изглади всяка чертичка по лицето ни. Кадър, на който да се вижда, че всеки от нас има по една пъпчица някъде, по едно недостатъче... Аз например съм с малки зъби, но 30 години съм с тях, добре си ям и вършат чудесна работа. В началото не ги харесвах, но впоследствие се научих. В момента съм без прическа, да, изглеждам по-добре с такава, както и с очна линия и фон дьо тен... Но някъде между това изгубихме идентичността си, защото всяко едно от момичетата иска да бъде с визия, повтаряща друга. Всички решават проблемите си при пластичните хирурзи. Това не е тенденция, която ще доведе до нещо добро. Понякога всеки от нас изглежда добре на живо, понякога - никак даже", казва тя във видео, което качи в личния си Инстаграм акаунт.

Вижте тази публикация в Instagram.

Днес имам молба към всяка от вас - нека до края на седмицата качим своя снимка БЕЗ грим,филтър и прическа! Нека покажем,че всяка има малки недостатъци,които ни правят чаровни и различни! Предизвикайте приятел и НЕ ГУБЕТЕ ИДЕНТИЧНОСТТА СИ! #негубиидентичносттаси #качиснимкабезгрим #бъдиестественокрасива

Публикация, споделена от Никол Станкулова (@nstankulova) на

Два часа по-късно, давайки пример на своите последователи, тя качи галерия от три изображения, на които позира без каквито и да било "подобрения", подчертавайки, че те не са минали през програми за обработка, а на тях тя няма и капка макиаж.

В посланието към фотографиите тя отправи лично предизвикателство към Гери Малкоданска да стори същото и скоро след това колежката ѝ го направи.

"Всъщност, редовно качвам снимки без грим. Редовно ходя без грим. Понякога ми правят комплименти, понякога ме питат дали не съм болна и дали съм добре. Е, разликата тази вечер е, че ви показвам една снимка, на която съм без грим и не съм добре. Първата от поредицата, когато г-н Лео все още е в корема ми. Ще ме познаете по абоката. И въпреки това ще ме познаете по нахилената физиономия. Това съм аз! На следващите снимки дори и да не изглеждам добре, съм добре. Да знаете. Красотата зависи от "огледалото", в което се гледаш. Пожелавам ви да се оглеждате в очи, които ви обичат и да сте добре. С или без грим, наистина няма никакво значение", гласи посланието към галерията, която сподели Малкоданска.