Каквото и да си говорим, факт е, че Николета Лозанова извървя наистина дълъг път от безизвестното момиче, явило се на конкурса "Мис Плеймейт", до най-популярното зайче на "Плейбой" у нас, чието име и до днес, цели осемнайсет години по-късно, продължава все така да предизвиква небивал интерес у хората, без значение дали я харесват или не. Надали обаче навремето, когато е разлиствала някое списание, четейки материалите за родните знаменитости, поместени на страниците му, тя изобщо си е представяла, че някой ден ще стане една от тях.

Само че именно така се случва. Титлата за най-добър еротичен модел, която печели през 2006 г., преобръща изцяло живота ѝ, насочвайки светлините на ярките прожектори към нея. Освен това завоюваното отличие ѝ отрежда специално място както пред фотографските обективи, превръщайки я в успешен модел, така и пред телевизионните камери, правейки я водеща на няколко предавания. Така с всяка нейна изява популярността ѝ постепенно нараства все повече, независимо от противоречивите чувства, които нейният образ, наред с всичко, което той олицетворява, буди у публиката.

Вижте снимки на Николета >>

А като доказателство това спокойно може да послужи бройката на последователите ѝ в социалните мрежи, на която към днешна дата, когато на виртуалния свят сякаш се отдава по-голямо значение, отколкото на истинския, се гледа като на своеобразно мерило за успех. По този начин над осемстотин и двайсетте хиляди души, последвали нейния личен Инстаграм профил я поставят на челната позиция в списъка с най-влиятелни инфлуенсъри по нашите географски ширини, превърнали името си в утвърдена марка, работеща за тях. Вместо обаче да разчита изцяло на това, осланяйки се на погрешната представа, че постигнатото дотук ще бъде достатъчно, за да се задържи на върха завинаги, тя не спира усилено да се труди, измисляйки различни начини, с които да укрепи високите си позиции, възползвайки се максимално от известността си, докато все още може.

Показвайки, че е надарена с достатъчно бизнес нюх, преди време провокативната брюнетка представи на пазара своя собствена линия козметични продукти, което се оказа печелившо начинание. А съвсем наскоро половинката на Ники Михайлов реши да използва хорското любопитство, под чийто прицел се намира от началото на кариерата си, публикувайки автобиографична книга, разкриваща с подробности личната ѝ история. Именно на нейните страници тя разказва как се е явила на прословутия конкурс, оказал се съдбоносен за нея, обяснявайки как се е чувствала, попаднала сред останалите претендентки емблематичната лента "Плеймейт на годината". Оказва се, че макар днес да излъчва непоклатима увереност, в онзи период нещата съвсем не са били така. Нещо повече, самата Лозанова признава, че се е съмнявала, че е достойна за въпросното отличие.

По собствените ѝ думи поканата си за участието в надпреварата, организирана от Мъжката Библия, тя е получила от Велислава Каймаканова и Георги Неделчев, като фотографката дори се е срещнала лично с родителите ѝ, за да им обясни как ще се проведе събитието. Някогашната водеща на "Папараци" признава, че макар тогава да е била пълнолетна, от уважение към майка си и баща си не е искала да предприема нещо, което може да бъде в разрез с тяхната воля. Срещата обаче не ѝ помогнала да вземе окончателно решение, тъй като майка ѝ така и не променила мнението си, че подобни конкурси са нагласени.

Самата Николета не била убедена в това твърдение, но все пак преценила, че първо трябва да осмисли добре нещата, преди да даде отговор. За тази цел се допитала до различни хора, търсейки техния съвет, а един от тях бил рапъра Устата, в един от чийто видео клипове се снима преди славата да я връхлети.

"Той ме насърчи и каза: "Давай, това може да е твоят шанс!". Може би това бяха думите, които ме окуражиха да се явя на кастинг", пише тя.

След като изпълнителят ѝ дава нужната доза кураж, тя се отправя към София заедно с майка си и сестра си, изпитвайки по равни дози увереност и страх. Пристигайки в София обаче, несигурността е тази, която взема власт на нея, особено когато пристига в студиото, под чийто покрив се провежда кастинга.

"Имах чувството, че съм най-дебелата кандидатка, с най-малко възможности. Участваха момичета с дълги екстеншъни, с богати гаджета и с огромни силиконови гърди. Аз си бях нормално момиченце от Пловдив, без силикон, без екстеншъни, с руса, перхидролена, изгоряла коса...", спомня си тя.

Въпреки че след това, пътувайки обратно за родния си Пловдив, получава обаждане, в което ѝ съобщават, че е одобрена за участие, вдъхнало ѝ надежда, колебанията ѝ се връщат повторно в мига, когато няколко дни по-късно тръгва за фотосесията, с която "Плейбой" обявява началото на конкурса си.

"Снимките щяха да бъдат в Слънчев бряг и всички 12 момичета да пътуваме заедно с автобус. Минаваха през градовете, в които живеем, а аз ги чаках на една бензиностанция в Пловдив. Чувствах се зле. Още в автобуса се нагледах на момичета със силиконови бюстове, с дълги коси, с хубави дрехи. А аз бях с една плюшена чантичка-кученце и се чувствах супер смотана. Имах самочувствие, но сравнявайки се с другите, мислех, че нямам никакъв шанс да спечеля и се потисках. Въпреки това, колкото и абсурдно да звучи, не спирах да вярвам в себе си", обяснява тя.