Диана Димитрова изигра за последен път на театралната сцена ролята на Ирина от романа "Тютюн" и така се сбогува както с колегите си от постановката, така и с българската публика.

Причината брюнетката поне засега да сложи край на актьорската си кариера, е, че заминава в чужбина, където ще учи в престижна академия за 2D и 3D дизайн.

Снимки на Диана Димитрова>>>

"Колко са случайни случайностите? Снощи излязох на театралната сцена за последно в ролята на Ирина. Последното ми представление беше на рождения ден на Димитър Димов. Отишъл си е на 1-ви април и по някаква случайност, аз съм родена на 1-ви април", написа Диана Димитрова.

"През годините, особено последната си задавах много въпроси, на които отговор няма. Благодаря и на колегите, че стоически издържаха. Снощи трудно се сбогувахме. Доста трудно. От тази раздяла боли най-много. Факт е, че направихме, нещо огромно за българския театър и умните зрители го знаят. Умният зрител различава истината от фалша, различава театъра от халтурата. Тази роля взе голяма част от времето, съня и нервите ми, но ми даде повече.

Даде ми приятелства, които остават за цял живот. Даде ми обичта на зрителите. Даде ми и безценен опит. Опит, който ме направи още по-силен човек. "ТЮТЮН" беше любимият роман на баба ми. Колко да е случайно, това? Благодаря Ви", допълни още актрисата.