Дни преди да започне първата академична година за Дара Екимова, талантливата певица представи новия си видео клип. "Последен дъх" разказва истинската любовна приказка на изпълнителката с нейния партньор. Бурните емоции помежду им пламват в неговата последна година в гимназията, където учи и Дара. Навръх рождения ѝ ден същото лято, двамата разбират, че не могат един без друг. Три години по-късно те са все така влюбени, а в текста на "Последен дъх" блондинката разкрива, че душите им са преминали дълъг път от предишни животи, за да стигнат до любовта, която преплита съдбите им днес.

Текстът на песента Дара Екимова пише заедно с Искрен Тончев-Искрата, който е композитор и музикален продуцент на парчето. С видео-реализацията отново се заема екипът на режисьора Бойко Щонов и оператора Калоян Игнатов. Сюжетната линия e издържана в стилистиката на популярните Sci-Fi филмови класики. Тя преминава през необичайна среща с тайнствена героиня, преследване и гадателства с оракулските карти на прабългарските руни, които предсказват заплахите, дебнещи Дара и екранния ѝ партньор. В неговата роля се превъплъщава музикантът и модел Николай Николаев. С талантливия барабанист Екимова се запознава по време на подготовката за поредицата от успешни концерти, които реализира през 2019-а година, и които са своеобразен трибют към творчеството на група Сленг.

Вижте снимки >>

Разкривайки емоциите си от снимачната площадка, Дара Екимова споделя:

"Честно казано бях много притеснена. Има огромна разлика в това да сме заедно на музикалната сцена и пред камерата. Подготовката за снимките беше много тежка и отговорна. Любимата ми част е актьорската игра. Харесва ми да се превъплъщавам в различни образи, а Бойко Щонов с лекота успява да ме поставя в разнородни роли."

Снимка: Теди Грозданов / PR

Любопитното е, че във втория снимачен ден неочаквана гостенка бе неизменна част от екипа на терен. Домашен любимец, чиято порода екипът така и не успя да установи, неотлъчно следеше всяко движение. Любознателното четириного от женски пол внимателно наблюдаваше работата на стилиста и гримьор Никола Флоридов, кокетно въртеше опашка около сета на фризьора Георги Петков и нямаше търпение да приключи фотосесията, за да поиграе с официалния фотограф на продукцията Теди Грозданов.

Дори когато малко преди полунощ започна "нашествието на пришълците" не се уплаши. Енергичният му лай по-скоро издаваше: "спокойно, тук съм, ще ви предпазя от всяко зло, прокрадващо се в тъмното." Тъй като за нея не бе предвидена роля в клипа, приключенията ѝ ще бъдат част от официалния BTS на "Последен дъх", заснет от Станислав Пешев.

Видеото на "Последен дъх" загатва предисторията на супер-успешния хит на Дара Екимова "Война", задържал се близо 30 седмици в ТОП 10 на официалната класация на ПРОФОН за най-излъчвани песни в българския ефир и показва как певицата се е озовала на космическия кораб. Както и във "Война", зад кино-камерата, Sony VENICE Full Frame 6K, предоставена от Cinematika, отново застава виртуоза Калоян Игнатов. "Последен дъх" е заснет със съдействието на Ford Moto-Pfohe, матраци Ekotex, Sleepmode и Astro for You.

Снимка: Теди Грозданов / PR