Никой не може да отрече, че Юлиан Костов - откривателят на Мария Бакалова, както го наричат, определено има безпогрешен нюх, когато въпросът опре до актьорския талант и е способен да го забележи мигновено. След като помогна за първоначалния тласък на кариерата на бургазлийката, уреждайки ѝ кастинг за втората част на филма "Борат", превърнал я в звезда от световна величина, а освен това донесъл ѝ номинация за престижната награда "Оскар", сега мениджърът съвсем заслужено се радва отстрани на успехите ѝ.

Междувременно обаче той не спира да се оглежда за нови обещаващи лица, които да предложи на индустрията, като неотдавна намери точно такова. Криста Чернева, чието име съвсем скоро ще се споменава в много от държавите по земното кълбо, тъй като изпълнява една от главните роли в предстоящия немски сериал на Netflix - "Kitz", е дъщеря на актьорската двойка София Кузева и Панчо Чернев, които преди години емигрираха в Германия. В момента момичето следва "Бизнес психология", понеже е твърдо решено да подсигури стабилност на бъдещето си, но това съвсем не му пречи да преследва мечтите си, изявявайки се като модел, а отскоро вече и като актриса.

Вижте снимки на Криста >>

Много хора дори сравняват успеха ѝ в поредицата, очакваща се да тръгне по стрийминг платформата през декември, с този на нейната колежка, която преди време покори Холивуд, нищо че тя проби директно на големия екран, докато Чернева - на малкия. Днес тя гостува виртуално в предаването "100% будни" на БНТ, където разказа повече за целия процес по заснемането на епизодите. По думите ѝ снимките са започнали през октомври м.г. и са приключили през март т.г., като единствената почивка за това време е била покрай Коледа, когато хората от екипа са бил разпуснати, за да посрещнат светлите празници със семействата си.

"За мен това бе едно от най-интересните места, където съм работила. Не съм очаквала, че ще имам шанса да се озова в такъв тип продукция", каза тя.

Криста разказа, че епизодите на сериала проследяват историята на група деца от няколко заможни фамилии, които напускат Мюнхен, за да посрещнат заедно Нова година на друго място. Престоят им там обаче е белязан от различни събития, наситени с трагедия и драма. Красивата нашенка разкри, че героинята, в която се превълъщава, е нейната пълна противоположност - тя е дръзка, арогантна и надменна. Предизвикателството да изиграе подобен образ обаче ѝ допада.

"Беше интересно да вляза в нейния образ, защото това момиче е всичко онова, което аз не съм", споделя тя.

За актьорската професия в Германия Криста разказа, че е точно толкова трудна, колкото и у нас, защото отнема доста време, докато човек стигне до определено ниво, на което да бъде търсен за големи проекти.

"За да живееш само от тази работа, без да стоиш у дома си и да чакаш непрестанно, трябва да извървиш дълъг път. Нещата не стават от днес за утре. Има редица филми, вървящи по тукашната телевизия, които постоянно се снимат, но да стигнеш до тях не е толкова лесно", разказа тя на Павел Владимиров, който водеше интервюто.

На въпроса дали родителите ѝ я подкрепят в това начинание, или като хора, които са добре запознати с бизнеса, са се опитали да я откажат от амбициите ѝ, тя отговори, че те винаги са ѝ казвали сама да прецени с какво иска да се занимава, но винаги са заставали плътно зад нея в избора ѝ.

Предстои да разберем дали младата хубавица ще продължи да върви в тази посока, трупайки още постижения, с които родината ни да се гордее. А кой знае, ако го стори, нищо чудно някой ден да застане рамо до рамо с Бакалова в някоя продукция, където двете ще имат възможността да демонстрират колко точно големи са възможностите на едно българско дуо.