Нечувани досега аудиозаписи на покойната принцеса Даяна ще бъдат пуснати в нов документален филм, озаглавен "Даяна: Остатъкът от нейната история", който е предназначен да излезе през 2024 г., съобщава "Radar Online".

В един от откъсите Лейди Ди говори откровено за брака си с тогавашния принц Чарлз и за обтегнатите му отношения, които имал с майка ѝ - Франсис Шанд Кид, след една негова забележка, довела до скарване между двамата.

"Съпругът ми дори не иска да говори с мама. На кръщенето на Хари отиде и й каза: Толкова сме разочаровани. Мислехме, че ще е момиче", казва Даяна в клипа, като разкрива, че майка й не е приела добре коментара му. В отговор Франсис му отвърнала, че е късметлия, че има такова нормално дете.

Подобни спомени и Хари разказва в книгата си. Там разкрива, че се е чувствал в сянката на по-големия си брат - принц Уилям, който е бил предопределен за трона. Въпреки че след като Хари се оттегли от кралските си задължения през 2020 г. между двамата братя се разигра драма, но в докладите, изнесени за широката общност, се твърди, че привидно безкрайната им вражда наскоро е постигнала примирие. Според източници на "Radar Online", Хари е търсил още един шанс да бъде приет в семейството.

Снимка: Getty Images

Иначе Даяна и Чарлз се женят през лятото на 1981 г., като през 1996 г. само една година преди тя да загине трагично в автомобилна катастрофа в Париж, се развеждат. Записите, които ще бъдат включени в документалния филм се появяват за пръв път след разговор с нейния близък приятел - Джеймс Колтурст. По-късно са предоставени с нейно одобрение на писателя Андрю Мортън, който ги използва за основа на своя бестселър "Даяна: Нейната истинска история". Мортън, който е и кралски сътрудник сподели в "Добро утро, Америка", че е убеден, че хората ще имат шанса да я опознаят по-добре в предстоящия документален филм, озаглавен "Даяна: Остатъкът от нейната история".