На впечатляващата 93-годишна възраст легендарният актьор и режисьор Клинт Истууд бе забелязан на снимачната площадка на новия си филм "Съдебен заседател №2" в Савана, Джорджия. Емблематичният режисьор, признат за значителния си принос към киното в продължение на няколко десетилетия, ръководи създаването на трилъра с участието на Никълъс Холт и Тони Колет.

Представители на бранша предполагат, че филмът може да е последният проект, с който той да приключи прочутата си режисьорска кариера, пише "Daily Mail". Нито самият Истууд, нито студиото "Warner Bros.", което е изпълнител на "Съдебен заседател №2", са потвърдили обаче тези предположения. Въпреки това появата му на снимачната площадка беше забележителна.

Клинт започва актьорската си кариера в средата на 50-те години на ХХ век с поредица от малки филмови и телевизионни роли, които често не са кредитирани, преди да се прочуе със сериала "Rawhide". Тъй като кариерата му в телевизията е обречена на застой, Истууд заминава за Италия и Испания, за да заснеме три звездни уестърна с италианския режисьор Серджо Леоне.

Успехът на трилогията "За шепа долари" води до завръщането му в САЩ към по-прочути уестърни и трилъри, включително един от най-популярните - "Мръсният Хари", режисиран от един от менторите му - Дон Сийгъл. Същата година Истууд прави режисьорския си дебют с психологическия трилър "Play Misty For Me" и оттогава режисира приблизително по един филм годишно. Допреди COVID-19. След пандемията Иистуд се оттегли за малко, до този момент.