Красивата украинка Дария Кирилюк, която е сред световните топмоделите на нашето време, шокира хилядите свои последователи в Инстаграм, разкривайки, че е станала жертва на побой от страна на охранители, по време на почивката си в Турция. Преди ден брюнетката публикува снимка в социалната мрежа, показваща окървавеното ѝ лице, заснета кратко след инцидента, развил се в последния ден на месец юли на крайбрежната ивица в курортния град Чешме.

"Не искам да си мълча, а да кажа какво се случи с мен, приятеля ми и нашите приятели", пише 31-годишната Дария.

Вижте снимки на Дария >>

В публикацията си тя обяснява, че напускайки мястото към 3 ч. след полунощ, персоналът, отговарящ за сигурността на бар, намиращ се на плаж Момо, ги е нападнал без видима причина.

"Тези мъже ни се нахвърлиха, удряйки четири момичета в лицето (включително и мен), а момчетата с нас пострадаха лошо. Дадохме подробно обяснение на местната полиция. Не трябва да затваряме очите си за случилото се, а да спрем насилието над жените", гласи посланието ѝ.

Междувременно турското издание "Sözcü" пише, че след като нанесените физически щети над групата са били регистрирани в болницата, служителите на реда са започнали разследване. Те са разговаряли по телефона с шефа на охраната на заведението - 38-годишният Кадир, но не са успели да се срещнат с него, тъй като той се намирал извън града. За сметка на това са разпитани тримата охранители и мениджърите на плажния клуб, които по-късно направиха официално писмено изявление, представящо историята в съвсем различна светлина.

По думите им боят е започнал на паркинга, между членовете на приятелската компания, а охранителите са се намесили, за да сложат край на сблъсъка. Според тях младежите са напуснали невредими територията на клуба и отричат екипът по сигурността да има каквато и да било вина за нараняванията на Кирилюк. Нещо повече, управата на заведението твърди, че всъщност нейният партньор е този, който ѝ е посегнал.

Това допълнително разгневи Дария, в чийто профил се появи втори пост, определящ горното становище като лъжа.

"Твърденията им са налудничави! Първо бият мен и приятеля ми, после твърдят, че той ме е удрял. Това е нечувано. Засрамете се, лъжци! Партньорът ми се опитваше да ми помогне, защото получих паник атака. Искам да покажете записите от наблюдателните камери. Фактът, че не го правите, означава, че криете нещо. Виновни сте! Обичам Турция, тя е красива страна, но е много тъжно, че нещо подобно може да се случи в 21 век", заявява тя.