Едва месец след като през миналата година се върна у дома със златото от Игрите в Токио, Стойка Кръстева, която завинаги ще остане в историята като петия български олимпийски шампион в бокса и първи сред жените, изненадващо обяви, че прекратява състезателната си кариера. Тогава, достигнала абсолютния връх, превърнал се в мечтана цел за всеки спортист, тя предпочете да се оттегли от ринга, подготвяйки за него младите надежди на страната ни от "Локомотив" (София), които някой ден евентуално да постигнат нейните успехи.

Разбира се, решението ѝ да се откаже завинаги от съревнованията и да влезе за постоянно в ролята на треньор повдигна редица въпроси, търсещи причината, криеща се зад него. Сред появилите се впоследствие предположения попадна и това, че тя очаква дете, което я възпрепятства да участва в нови двубои.

Вижте снимки на Стойка и Борил >>

Сега става ясно, че действително е така. Хубавата новина, че 36-годишната двукратна европейска шампионка от Добрич ще стане майка разкриха нейните родители, говорили пред камерите на Нова телевизия. Те споделиха още, че в момента дъщеря им е в шестия месец на своята бременност, което означава, че терминът ѝ е определен за началото на месец юли, когато, в разгара на лятото, се очаква да даде живот на момиченце.

То ще бъде първа рожба за Стойка и съпруга ѝ Борил, работещ като инженер, които минаха под венчилото през 2019 година, вричайки се във вечна любов един на друг в Тетевенския Балкан на автентична церемония с народни носии. Всъщност нейният партньор ѝ предлага брак точно след едно от най-важните събития в кариерата ѝ, а именно Европейското първенство, състояло се в София през 2018 г.

По онова време в организацията на изненадата му съдейства Федерацията по бокс, уреждайки той да се появи от входа на съдиите в края на финалния мач. Така Кръстев излиза неочаквано пред погледите на цялата зала, за да поиска официално ръката ѝ, докато избраницата му все още е на почетната стълбичка. Той ѝ поднася годежния пръстен, отправяйки към нея най-важния въпрос, който един мъж може да зададе на една жена, а отговорът ѝ е "Да".

Първата годишнина от сватбата си посрещат разделени, защото по това време тя се намира в Токио, а тъй като той е възпрепятстван да тръгне с нея, остава в жилището им, приковал поглед към малкия екран, молейки се половинката му да спечели, сбъдвайки своя най-съкровен блян, както всъщност и става. Преди изявата ѝ, двамата говорят по телефона, като през цялото време Броил ѝ оказва своята подкрепа и не спира да ѝ вдъхва кураж и увереност.

Неотдавна той сподели, че когато съпругата му е в почивка, през жаркия сезон двамата ходят за риба, а в зимните дни - на ски. По думите му се възползват от всяка възможност да пътуват, обикаляйки страната, като често обичат да отскачат до село, където си почиват пълноценно.