Актрисата Оливия Мън, позната на зрителите с ролите си в сериала The Newsroom и филми като "Професия стриптизьор" и "Хищникът", разкри, че през изминалата година е била диагностицирана с рак на гърдата.

43-годишната жена изрази надежда в Instagram профила си, че се надява със споделянето на информацията да даде утеха и да окаже подкрепа на други жени в техните собствени битки с болестта. Актрисата разказа още, че в началото на 2023 г. си е направила мамограма и резултатите били добри. Два месеца по-късно обаче по инициатива на своят лекар са проверили какъв е рискът да развие рак на гърдата. "Фактът, че го направи, спаси живота ми", пише Оливия.

След преценяване на факторите е определено, че рискът е 37%. Това води до ядрено-магнитен резултат, ултразвук, а накрая и до биопсия. При биопсията се оказало, че звездата има агресивни тумори и в двете гърди. 30 дни след това тя се е подложила на двойна мастектомия, която отнела 10 часа. По думите на актрисата, е преминала през четири операции за последните десет месеца.

Вижте снимки на Оливия Мън >>

"Късметлийка съм. Хванахме го достатъчно рано, че да имам варианти. Иска ми се същото да се случи с всяка жена, която може да се изправи срещу същото някой ден", обясни Оливия, която призовава жените да поискат от лекарите им да проверят риска от развитие на болестта.