Опра Уинфри проговори за "срама", който е изпитвала, докато е била "осмивана" за теглото си.

Говорейки за затлъстяването си в специално телевизионно предаване, американската телевизионна водеща и актриса каза, че "никога няма да забрави" как на корицата на списание е била определена като огромна буца.

70-годишната Уинфри свали значително количество килограми, признавайки, че е постигнала желаната визия чрез лекарства за отслабване. Въпреки че не даде яснота какви медикаменти точно е взимала, според коментарите и тя е сред звездите, които използват лекарството за диабетици оземпик.

Специално издание на "Опра: Срам, обвинение и революция в отслабването", излъчено по тв канала ABC, показа емоционална Уинфри, която говори за болката от това да бъде унижавана от свои колеги и таблоиди в продължение на 25 години.

Тя прочете редица подигравателни заглавия по неин адрес, сред които "Опра: По-дебела отвсякога" и "Опра с предупреждение "диета или умри".

Уинфри похвали лекарствата за отслабване, като каза: "През живота си никога не съм мечтала, че ще говорим за медицина, която дава надежда на хора като мен, които от години се борят с наднорменото тегло или затлъстяването."

Тя стана емоционална, когато описа лекарството като даващо на хората "усещане за надежда".

Медийният магнат каза, че е взела решението да спре да служи в борда на "WeightWatchers", защото не е искала да има конфликт на интереси.

Тя също дари акциите си в WeightWatchers на Музея за афроамериканска история и култура Смитсониън.

Уинфри също говори открито за опитите си да отслабне и как през 1988 г. е гладувала "почти пет месеца", след което показва бучка животинска мазнина, еквивалентна на теглото, което е загубила в нейното токшоу.

Уинфри завърши предаването с думите "нека спрем да засрамваме и да обвиняваме, няма място за това".

Водещата беше лице и домакин на "Шоуто на Опра Уинфри", което се излъчваше от 1986-2011 г. и беше едно от най-успешните предавания в историята на американската телевизия.

Нейното интервю с Майкъл Джексън от 1993 г. беше гледано от 90 милиона зрители, а Том Круз не се поколеба да скочи на нейния телевизионен диван през 2005 г., за да провъзгласи любовта си към Кейти Холмс.

Уинфри беше поканена на сватбата на принц Хари и Меган, като тя взе и първото им съвместно и лично интервю след оттеглянето им като действащи кралски особи. То се състоя през 2021 г., като двучасовото специално издание по телевизия CBS, генерира глобални заглавия.