ТВ водещата Опра Уинфри разгневи потребителите в социалните мрежи, след като призна, че е използвала лекарството Оземпик, което се предписва на диабетици, за да се раздели с излишните си килограми.

Скандалът избухна, тъй като наскоро лично тя обяви, че никога не би използвала каквито и да било медикаменти, за да отслабне. Е, сега го прави, споделяйки, че лекарството й е предписано от личния й лекар и е като допълнение към режима, който спазва.

"Сега го използвам, когато усещам, че имам нужда от него, за да не се случи т.нар. йо-йо ефект. Фактът, че има одобрена от медицината рецепта за управление на теглото и поддържане на по-здравословно състояние през целия ми живот занапред, ме кара да го чувствам като облекчение, като изкупление, като подарък, а не като нещо, зад което да се крия и за което отново да ми се подиграват.

Абсолютно приключих със срама от други хора и особено от себе си", разказа Опра в интервю за списание "People".

Опра на сватбата на Меган и Хари

Снимка: БТА

Феновете й побесняха, че тя чак сега признава, че използва лекарства за отслабване и публично я питат защо е лъгала толкова време.

Междувременно портрет на телевизионната водеща беше представен официално в националната портретна галерия на музея "Смитсониън", Вашингтон, съобщи Reuters. На събитието тя каза, че никога не си е представяла, че образът й ще бъде поставен именно на подобно място.

Водещата до портрета си

Снимка: AP/БТА

Портретът на Опра е рисуван от чикагския художник Шон Майкъл Уорън. На него Уинфри е изобразена с лилава роля край дърво, пише БТА. Портретът на ТВ водещата се присъединява към тези на други известни американци като Хариет Тъбман, президентите Ейбрахъм Линкълн и Барак Обама, бившата първа дама Мишел Обама.