Съд в Арас, Северна Франция, осъди актрисата Брижит Бардо на глоба от 5000 евро за обида на ръководителя на френската федерация на ловците, предаде Франс прес, позовавайки се на адвокатите на страните.

Бардо - икона на френското кино през 60-те години на миналия век, освен това ще трябва да плати 1000 евро обезщетение на Вили Шрен за нанесени неимуществени вреди, както и съдебните разноски в размер на 1000 евро.

Съдът разпореди още тя да премахне от сайта на организацията си за защита на животните публикуваната там статия с всички обидни изявления за главния ловец на Франция. На интернет страницата също така трябва да бъде поместено съдебното решение по делото.

Материалът с критики към ловците е публикуван през октомври 2019 г. В него Брижит Бардо заявява по отношение на всички ловци, че те са "нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие", които със своите действия "тероризират животинския свят". Ръководителят на организацията същевременно е представен от актрисата като "класически пример" за подобно отношение към животните.

Снимка: Getty Images

Бардо не присъства на днешното съдебното заседание, предава БТА. В писмо, изпратено до съда, тя казва, че е автор на материала, публикуван на сайта. Звездата все пак признава, че нейният акт на критика е "донякъде груб". В същото време обаче подчертава, че въпросът за смъртта на животните от ръцете на ловците "е една от темите, които силно вълнуват французите".