По неписано правило, след като преминат една определена възраст, повечето жени спират да говорят за своите години, превръщайки ги в забранена тема, която никой не бива да повдига в тяхно присъствие. Не такъв обаче е случаят с Глория, която изобщо не се притеснява да признае, че днес празнува своя 50-и рожден ден. И как би могло да бъде иначе, при положение че за нея стрелките на часовника сякаш отдавна са спрели, запазвайки привлекателната ѝ външност непокътната, останала напълно неподвластна на времето, познато със способността си изкусно да краде от човека, отнемайки му тихомълком всичко, което притежава. Примата на попфолк музиката, както често я наричат, реши да посрещне своя юбилей на едно от най-красивите места на планетата, а именно прекрасната Венеция, където в момента вдига наздравици в своя чест.

Вижте снимки >> 

Преди броени часове тя публикува в личния си Instagram акаунт поредица от снимки, разкриващи на нейните последователи в платформата подбрани мигове от личния ѝ празник, преминаващ сред приказната атмосфера на италианския град, в който компания ѝ прави нейната дъщеря Симона Загорова. На първия от кадрите звездата на "Пайнер" позира на каменен мост, издигащ се над повърхността на един от множеството водни канали, по който се вижда как преминават гондоли, превозващи туристи. Облечена в монохромна памучна рокля на "Calvin Klein Jeans", създаваща илюзията, че е съчетала бяла тениска с къс ръкав и черна пола с висока талия, тя се е усмихнала по посока на обектива, като придържа с една ръка шапката на главата си, хванала края на широката ѝ периферия с пръсти.

"Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на своите мечти. Живея, обичам, пътувам, мечтая! Днес е моят юбилей! Благодаря на Бог за талантите и характерът, които ми е дал", гласи посланието към изображението, в което нататък певицата изказва признателност както за опората, предоставена ѝ от нейното семейство, така за любовта, дадена ѝ от нейните почитатели. "Пожелавам си здраве и още много хубави песни!", пише тя.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от G L O R I A (@gloria_bulgaria)

Въпреки че партньорът ѝ Добромир Добрев отсъства от фотографиите, той навярно също я придружава в настоящото пътуване. Като своеобразен знак за това може да се приеме факта, че бизнесменът, както брюнетката го определи в едно от миналите си интервюта, сподели като история в социалната мрежа тяхна обща фотография, която описа с италианската дума "Amore" ("Любов"), прибавяйки към нея сърце.

По случай хубавия повод Глория е решила да направи не един, а цели два подаръка на своите фенове, разкривайки, че днес ще бъде пуснат вторият ѝ дует с нейната колежка Тони Дачева. Освен това тя обяви, че след година, на същата дата ще се състои концертът ѝ "Музикална приказка", с който ще отбележи три десетилетия на сцената.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от G L O R I A (@gloria_bulgaria)

Галина Пенева Иванова, по-позната като Глория, е родена на 28 юни 1973 г. в град Русе. Тя има брат, който носи името Николай. Баща ѝ Пенко свири на кавал, а майка ѝ Стефка изпълнява народни песни. Нейния талант бързо привлича вниманието на учителя ѝ по музика, който остава очарован от гласовите ѝ възможности. Така в четвърти клас тя се присъединява към хора "Дунавски вълни".

По-късно обаче родителите ѝ се развеждат и тя се мести в градчето Две могили, където всъщност завършва средното си образование с направление "Механизатор в растениевъдството", като придобива свидетелство за МПС - категория С.

През 1991 г. оркестър "Извор" я кани за тяхна певица, а година по-късно заминават да работят в Черна Гора. Но след като се завръщат в родината, Глория ги напуска и с още трима музиканти създава собствена формация, наречена "Лира". В началото изпълнява хитове на Георги Христов, Лили Иванова и Лепа Брена, а постепенно започва да пее и песни на Уитни Хюстън, Марая Кери и Мадона. Първият си албум записва при Максим Горанов от "Диана Експрес", който впечатлен от уменията ѝ. Всъщност, тя пише текстовете на всички песни, като композира 7 от тях.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от G L O R I A (@gloria_bulgaria)

Първият ѝ хит "Нека останем приятели" е издаден в сборна касета на фирма "Фолктон". Съдбоносната ѝ среща със Митко Димитров и жена му Мария се осъществява благодарение собственикът на "Перфект аудио-видео" - Продан Йорданов. Глория се запознава със съпрузите във фоайето на хотел "Велико Търново". Но въпреки че харесват записа ѝ, те не са убедени, че ще се намерят слушатели за песни, възпяващи майката, бащата и децата... Младата изпълнителка обаче е категорична, че няма да направи компромис с творчеството си.

През 1994 г. излиза дебютният ѝ албум "Щастието е магия", който се радва на огромен интерес. По данни, легално са продадени 170 хил. бройки от него, а пиратските му копия надхвърлят половин милион.

През своята дългогодишна кариера е награждавана общо пет пъти с приза "Певица на годината", съответно през 1998, 1999, 2000, 2001 и 2003 г., а през 2007 г. получава отличието "Певица на десетилетието".