Поредна песен от последния албум на "Остава" - "Кислород", оживява със стилно абстрактно видео.

Историята в него минава през житейските истории на различни хора, като основният акцент е текстът, в който вокалистът Свилен не за първи път възпява любовта. Силната космическа любов, която те изстрелва в орбита и те кара да гравитираш като "Сателит".

"Изключително образно парче, докато го слушах непрекъснато ми изплуваха различни картини, въпросът беше как да ги организирам. Тогава се сетих за Силвия, скоро я снимах в друг клип и ми хареса минималистичният й подход. Реших да я превърна в ходеща порцеланова инсталация, която вижда в душите на хората. Това беше ключовият момент в измислянето на този клип. След това, инспириран изцяло от музиката и текста започнах да подреждам картините една след друга", споделя режисьорът Жоро Манов.

"От дълго време има идея за видео от Clamer Production с режисьор Жоро Манов. Мисля, че имаме доста обща емоционалност в нещата, които прави всеки от нас. Той е чудесен визионер и му се доверихме напълно, когато ни сподели, че има много добра идея за "Сателит". Видеото е много естетско и различно. Странни типажи са обединени от усещането за нещо неуловимо, което гравитира около тях. Нещо, което подсъзнателно е и в тях самите. За целта бяха изработени специални перки, които се въртят на главите при движение. Концептуалното видео е заснето на доста различни локации: китайски ресторант, езеро, стрелбище, моста "Чавдар", нощния подлез на НДК. Благодарим на страхотните млади актьори, които пресъздадоха цялото това усещане", разказва Георги Георгиев.

Музиката е на Жоро, в аранжимента се включват всички от групата, а за продуцирането ѝ, както и на целия албум "Кислород" работят заедно с Георги Станев.

Новият сингъл "Сателит" ще прозвучи по време на последните за тази година концерти на открита сцена на "Остава", на 16 септември в Пловдив, 17 септември в Русе и на 2 октомври в София.