Той е обичан от милиони и е един от актьорите, които имат най-добро отношение към феновете си. Той е лошото момче на Холивуд, а животът и актьорската му кариера са белязани от много върхове и падения. Той е Гилбърт Грейп, Едуард Ножиците, Чарли Мордекай, Дон Жуан и разбира се - капитан Джак Спароу.

Той е Джон Кристофър Деп и днес празнува своя 57-ми рожден ден.

Вижте снимки

Благодарение на своя хумор, стил и неповторим образ Джони Деп успя да плени сърцата на малки и големи. Изборът му на роли, много от които ексцентрични, днес го поставя сред най-търсените и желани актьори.

Първите му стъпки в киното обаче започват с роля във филма "Кошмарът на Елм Стрийт", а със спечелените пари записва да учи актьорско майсторство. До тази роля Деп стига благодарение на Никълъс Кейдж, с когото се запознава чрез първата си съпруга Лори Елисън (техният брак просъществува 2 години и половина). Външността на Деп, неговите възгледи и маниери на държане, впечатляват Кейдж, който го запознава със своя агент.

След уроците по актьорско майсторство бъдещият любимец на милиони успява да получи малка роля в отличения с "Оскар" филм на Оливър Стоун "Взвод" (Platoon).

През 1990 г. излизат два филма с негово участие "Едуард ножиците" (Edward Scissorhands) на Тим Бъртън и "Cry-Baby". На снимачната площадка на първия филм се разгаря любовен роман между Джони и неговата партньорка Уинона Райдър, който продължил три години и приключил с шумен разрив. На Деп му се наложило да си заличава татуировката "Winona Forever" на "Wino Forever".

Независимо от честите скандали и проблеми в личния живот, кинокариерата на актьора обаче се нарежда все по-добре - следват успешни роли във филми, като: "Защо тъгува Гилбърт Грейп?" (What's Eating Gilbert Grape?) на Ласе Хелстрьом и "Аризонска мечта" (Arizona Dreaming) на Емир Кустурица, за които получава високи оценки от критиката. После участва отново във филм на Тим Бъртън - Ед Ууд" (Ed Wood), заедно с Мартин Ландау, който получава "Оскар" за своето изпълнение.

Излезлият през 1995 г. "Новият Дон Жуан" (Don Juan DeMarco), в който Деп играе като партньор на легендарния Марлон Брандо и особено чудесното му изпълнение във филма на Джим Джармуш "Мъртъв" допринасят за култовия статут на звездата. От този момент нататък той е смятан за един от най-талантливите актьори на своето поколение.

През 1998 г. прекъсва любовната му връзка с манекенката Кейт Мос, продължила 4 години. Много скоро обаче Джони се запознава с младата френска певица и актриса Ванеса Паради. Влюбената двойка се премества във Франция, за да започне нов живот, а не след дълго им се ражда дъщеря. Двамата се разделят през 2012 г. след 14 години съвместен живот, имат две деца - момиче и момче.

През 2015 г. Джони Деп сключва втори брак. С доста по-младата Амбър Хърд. По-малко от година и половина след сключването на брака, Хърд подава молба за развод и изисква ограничителна заповед срещу съпруга си. Младата жена твърди, че Джони Деп я е малтретирал "вербално и физически". Джони Деп отрича тези обвинения, а адвокатите му заявяват, че актрисата лъже, за да получи по-бързо част от богатството на актьора. В крайна сметка двамата се споразумяват и Джони Деп ѝ дава 7 милиона долара, които тя веднага дарява за благотворителност, за да докаже, че целта ѝ никога не е била финансова изгода.

През последната година скандалът направи неочакван завой. Появиха се нови доказателства, които подкрепят твърденията на Джони Деп, че никога не е посягал на съпругата си. Записи всъщност доказват, че самата тя го е нападала и е опитвала да го нарани. На записите се чуват ужасните думи, с които го нарича. Хърд е фалшифицирала някои от доказателствата, които медиите разпространиха и които убедиха толкова много хора, че Деп е невинен.

Сега актьорът заведе дело срещу самата Амбър Хърд и ако спечели, може да я осъди за впечатляващата сума от 50 милиона долара. Предстои да видим развръзката.

Независимо от всичко чарът, талантът и харизмата на неостаряващия Джони продължават да покоряват и той завинаги ще остане в сърцата на милионите си почитатели.