Откакто сензационно напусна кралското семейство, принц Хари е въвлечен в ожесточена вражда с роднините си. Някогашната тясна връзка, която имаше с баща си Чарлз и по-големия си брат - принц Уилям, отдавна е изчезнала, а отношенията между тях изглежда са на дъното. Откакто се премести в Съединените щати Хари се е събирал със семейството си само няколко пъти - и всичките не показаха признаци на помирение.

Едно от тези напрегнати събирания се случи през април 2021 г., когато се върна за погребението на покойния принц Филип, само седмици след интервюто, което даде пред Опра Уинфри. Това се оказа основна точка на възпламеняване в разрива му със семейството му и накара Чарлз да отправи сърцераздирателна молба към двамата си сина.

Пишейки в мемоарите, които станаха достъпни за всички, Хари твърди, че той, брат му и баща му са се събрали, след като отдали последната си почит на Филип, за да обсъдят проблемите си. Хари пише, че е следствие на това как се чувствал, а именно "откъснат" от тях. Според херцогът това накарало Чарлз да каже: "Моля ви, момчета - не превръщайте последните ми години в нещастие."

В "Резервният" принцът още си спомня как Уилям го принудил да го погледне в очите, за да може да му каже, че го обича и иска той да бъде щастлив. Разбира се, Хари отвърнал на брат си със същото, но поради неговата "необикновена упоритост" се отдръпнал. Той продължава да твърди, че Уилям се е опитал да го спре, заявявайки: "Трябва да ме изслушаш, аз просто искам да си щастлив, кълна се в живота на мама."

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Източници пред "Mirror" споделят, че кралят и неговата съпруга - кралица Камила са били "бесни" и "уморени" от твърденията, които бил направил в книгата си. Припомняме, че там Хари споделил, че Чарлз не го прегръщал след смъртта на майка му - принцеса Даяна, а мащехата му го била "пожертвала" в замяна на добър PR.

Снимка: Getty Images

И въпреки че някои вярват, че Чарлз трябва да поеме инициативата и да зарови томахавката с Хари, негов близък обясни пред медиите, че кралят не бърза да го направи. Пред "Daily Beast" каза: "Проблемът с Хари не трябва да бъде решен незабавно, но ще бъде решен в крайна сметка. Чарлз го обича, но неговият приоритет е да изпълни дълга си като крал и да не разочарова майка си."

Бивш служител на двореца също се включи пред изданието, като заяви, че "не е устойчиво" настоящата ситуация между баща и син да продължава. "Не е устойчиво кралят, който е националният символ на единството, да бъде в толкова лоши отношения със сина си. Не са били снимани заедно от години."