Семейни бижута са били откраднати от хотелската стая, в която е отседнала актрисата Джоди Търнър-Смит в Кан, съобщи сп."Variety".

Звездата мини сериала "Ан Болейн" била настанена в хотел "Мариот" на булевард "Кроазет" и докато закусвала в петък сутринта, крадци проникнали в нейната стая и задигнали бижута на стойност няколко десетки хиляди долара. Едно от тях било особено ценно за актрисата, понеже било венчалният пръстен на майка ѝ.

Търнър-Смит незабавно се преместила от хотел "Мариот" в хотел "Мажестик" на "Кроазет", като ѝ била назначена охрана, която я следва навсякъде във френския град. Холивудската знаменитост е на Лазурния бряг с едногодишната си дъщеричка и е изключително разтревожена за нейната сигурност.

Смята се, че Търнър-Смит, която е за първи път в Кан, е била набелязана от крадците, защото се появи на премиерата на филма "After Yang" в четвъртък вечер със златни бижута с диаманти от колекцията на "Gucci". Макар накитите да били върнати веднага след прожекцията, крадците вероятно са се надявали да ги намерят в хотелската ѝ стая.

Снимка: Getty Images

В неделя актрисата написа в Twitter, че не е очаквала, че ще прекара два часа и половина в полицейски участък в Кан, при това в последния ден от пребиваването си там, но точно това ѝ се е случило. От местната полиция потвърдиха, че се води разследване по случая.

Снимка: Getty Images