Италианската поп дива Лаура Паузини, която беше една от водещите на конкурса "Евровизия" в Торино, се оказа заразена с Covid-19, съобщават италиански медии.

В дълго послание към феновете си в Инстаграм звездата каза, че заради заразата е анулирала професионален ангажимент в американския щат Флорида.

Във финалната вечер на "Евровизия" на 14 май Паузини се почувства зле и изчезна от сцената за около половин час. После тя разказа в социалните мрежи, че кръвното ѝ паднало рязко и трябвало да ѝ бъде оказана медицинска помощ. Изпълнителката обясни тогава, че от шест месеца е работила много и стресът си е казал думата.

На 16 май тя имаше рожден ден, а после тъй като продължавала да се чувства отпаднала, си направила тест за Covid-19, който се оказва положителен.

"Имаше нещо, което не беше наред. Не се чувствам добре от събота. Мислех, че причината е натрупалата се умора, но се оказа, че не е така", каза Паузини на феновете си.

"Току-що открих, че съм заразена с коронавирус и сега съм се изолирала", допълни тя.

Тя разказа, че за участието си във фестивала "Любов и музика" във Флорида този уикенд е трябвало да представи един много специален спектакъл, пише БТА. След това изрази съжаление, че това няма да се случи заради това, че е заразена и не може да пътува.

Снимка: Getty Images