Джаафар Джексън, племенникът на Майкъл Джексън, ще се превъплъти в образа на Краля на попа в биографичен филм, съобщават световните осведомителни агенции.

Режисьор на продукцията, която ще носи първото име на легендарния изпълнител, ще бъде Антоан Фукуа, популярен с работата си по криминалния трилър "Тренировъчен ден", в който участват Дензъл Уошингтън и Итън Хоук.

Биографичната лента ще изследва "сложния човек, превърнал се в Краля на попа", се посочва в изявление, направено от компания "Lionsgate". Лентата ще включва "всички аспекти от живота на Джексън и забележителните му изпълнения, благодарение на които той стана икона в музикалния свят".

"За мен е чест да вдъхна живот на историята на чичо ми Майкъл", сподели на свой ред 26-годишният Джаафар Джексън в Instagram. "Ще се видим скоро", написа той, обръщайки се към феновете.

Джаафар е син на Джърмейн Джексън, един от по-големите братя на покойният носител на редица престижни награди "Грами", басист и певец на групата "The Jackson 5".

Подобно на своя чичио младият мъж се изявява от ранна детска възраст и започва да пее и да танцува на 12 години. През 2019 г. той издава дебютния си сингъл "Got Me Singing". Ролята на един от най-обичаните изпълнители в световен мащаб, която той ще изиграе в "Майкъл", ще бъде неговият актьорски дебют.

Снимките за филма ще започнат тази година. Продуцент е Греъм Кинг ("Бохемска рапсодия"), който казва, че Джаафар Джексън притежава естествената способност да наподоби чичо си и да му вдъхне живот.

Снимка: Getty Images

"Той е олицетворение на сина ми. Прекрасно е да видя как той продължава артистичното и изпълнителско наследство на семейство Джексън", казва Катрин Джексън, майката на Майкъл Джексън.

"Майкъл" ще бъде оторизиран портрет на Краля на попа, който почина през 2009 г. на 50-годишна възраст, припомня БТА. Сценарият за филм, който ще бъде продуциран със съдействието на наследниците на певеца, е поверен на Джон Логан, създал едни от най-увлекателните разкази на големия екран, като "Гладиатор" и "Авиаторът".

Джафаар и Ла Тоя Джаксън

Снимка: Getty Images