На Световния ден на театъра, който бе отбелязан на 27 март тази година, Холивуд раздаде за 94-и път своите най-престижни кино отличия, известни като "Оскар"-ите, същото обаче стори и Съюзът на артистите в България, който връчи своите авторитетни награди, познати като "ИКАР"-ите, за 48-ма поредна година. Макар двете почти аналогични бляскави събития да се състояха на различни точки на планетата, те се осъществиха на една дата, събирайки множество от знаменитостите на страните, в чиито предели преминаха, на едно място.

На фона на американската церемония обаче, превърнала се в истински цирк заради скандала покрай зверския шамар, който Уил Смит зашлеви на колегата си Крис Рок на сцената, след като комедиантът си направи шега със съпругата му Джейда, лишеното от подобен вид изненади родно мероприятие направо може да се определи като скучно. Разбира се, това ни най-малко не означава, че е маловажно, предвид труда, вложен през последните дванайсет месеца от представителите на индустрията у нас, борещи се за съхранението на изкуството в най-тежките му времена, белязани от пандемия и война.

Вижте снимки на Владо >>

Въпреки това обаче, преди часове Владо Карамазов сподели със своите последователи в Инстаграм интересна случка, свързана донякъде с призовете. В неделя, когато всъщност бяха присъдени "ИКАР"-ите, водещият на "Survivor: Скритият идол" бе възпрепятстван и нямаше как да присъства в Народния театър, за да получи лично статуетката, която спечели за водеща мъжка роля, благодарение на изпълнението си в постановката "Опашката", базирана на книгата на Захари Карабашлиев.

От публикацията му във виртуалното пространство става ясно, че той е отишъл да я вземе вчера, като негов придружител е бил неговият племенник Калоян, който е син на брат му Иван Александров, живеещ в Обединеното кралство, където е успешен сладкар, за чиито постижения пресата неведнъж вече е писала. От посланието, придружаващо снимката, на която звездата от поредицата "Дяволското гърло" позира с момчето, държащо в ръка отличието, се разбира, че наследникът на брат му, сътворил една от тортите за сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл, е забравил, че чичо му е актьор. Причината за това най-вероятно е, че в последно време Карамазов предпочита да се изявява зад обектива, вместо пред него.

"Взехме си Икара. Калоян се учуди, че наградата е актьорска, а не фотографска. Каза, че леко е забравил, че съм актьор. Водих го и в гримьорната ми и да вземем наградата, за да му докажа, че всъщност съм актьор", пише той.

Към момента постът му е харесан от над четири хиляди души, а под него се редят множество коментари, изпълнени с поздравления за наградата, като последователите му в платформата отбелязват, че е напълно заслужена, предвид вложените от него усилия да изгради своя персонаж, който по тяхно мнение е сред най-трудните за пресъздаване в спектакъла. Естествено, не липсваха и шеги от хора, които уж се опитват да се сетят дали Владимир в действителност е актьор или само фотограф.