На 78 години почина легендарният моден фотограф Патрик Демаршелие. Французинът бе личен фотограф на принцеса Даяна.

"С прискърбие съобщаваме за кончината на Патрик Демаршелие на 31 март 2022 г., на 78 години", съобщиха от екипа му в официалния му акаунт в Инстаграм.

Патрик Демаршелие е един от най-известните фотографи в света на модата и шоубизнеса. Той е известен с работата си със супермодели и холивудски звезди. Някои от неговите снимки на принцеса Даяна, Мадона и Анджелина Джоли са прочути по света. Снимките на фотографа са били изложени в музеи по света.

Демаршелие е автор и на много корици на албуми на звезди като Елтън Джон и Селин Дион. Името му се споменава няколко пъти във филма "Дяволът носи Прада".

Някои звезди вече реагираха на смъртта на фотографа.

"Почивай в мир, Патрик Демаршелие. Благодаря ви за толкова много прекрасни спомени и образи, които винаги ще бъдат вечни", написа супермоделът Синди Крауфорд.

"Благодарна съм, че имах късмета да бъда пред вашия обектив. Най-нежния, най-легендарния", написа Бела Хадид.

"Гласът ти беше толкова нежен и вдъхновяващ, скъпи Патрик Демаршелие, а изкуството ти никога не е било вулгарно. Имахме толкова много страхотни моменти, но искам да споделя този много личен момент. Когато разбрахте на снимките, че майка ми и една от сестрите са в града, каза: "Доведи ги!". Винаги ще бъдете запомнени с искра в очите и лека усмивка на устните. Обичам те!" написа Наталия Водянова.

Фотографът е роден през 1943 г. в Хавър. През 1975 г. се мести от Париж в Ню Йорк. Работил е за прочути модни издания като "Ел", "Мари Клер", "Глемър", "Вог" и "Харпърс базар". Снимал е за рекламни кампании на модните къщи "Диор", "Луи Вюитон", "Шанел", "Ив Сен Лоран" и много други брандове.