Ковокалистката на култовата шведска група Roxette - Мари Фредриксон, почина на 61-годишна възраст.

Вижте снимки на Мари >>

През 2002 година тя се бори с тумор на мозъка.

"Съпругът ѝ Микаел Болиос и двете деца - Инес Жозефин и Оскар, на Мари Фредриксон страдат най-много за нейната загуба", съобщава шведският вестник "Експрес".

"С голямо прискърбие съобщаваме, че една от най-обичаните артистки ни напусна. Мари Фредриксон почина сутринта на 9 декември вследствие на болестта, с която се бори години наред", се казва в изявлението на семейството.

Официалната страница на Roxette във Facebook смени корицата си преди минути в памет на страхотната певица.

Снимка: Facebook/Roxette

Мари Фредриксон е родена на 30 май 1958 г. в малко шведско село. Тя е най-малкото от 5 деца. През 1986 г. с Пер Гесле основават Roxette, а в края на '80-те и началото на '90-те години с албумите си "Look Sharp" (1988) и "Joyride" (1991) и имат шест хита в класацията "Billboard Hot 100".

Мари развива и много успешна музикална кариера в родната Швеция с други проекти.

През 2002 г. тя е диагностицирана с тумор в мозъка. По време на рехабилитацията продължава да записва музика като солов артист.

Фредриксон се запознава със съпруга си Микаел "Мике" Болиос, по време на австралийската обиколка "Join the Joyride" през 1991 г.

Двамата се женят през май 1994 без излишен шум на церемония, на която присъстват само семействата им. На сватбата не присъстват дори Пер Гесле и съпругата му. По-късно тя казва, че разбира разочарованието, което приятелите им се изпитали, но в онзи момент много е искала всичко да бъде лично. Двойката има две деца - Инес Жозефин и Оскар.