Американският музикант Леон Редбоун, станал известен с това, че възкреси в свой неподражаем стил композиции отпреди Втората световна война, почина на 69-годишна възраст.

"С голяма скръб оповестяваме, че Леон Редбоун почина на 69-годишна възраст", се казва в съобщение на неговата страница в интернет, което сякаш има за цел да напомни, че той не говореше за себе си. "Той си отиде от този свят с китарата си."

Причините за смъртта му не се съобщават. Музикантът се оттегли официално от сцената през 2015 г. поради здравословни причини, припомнят Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Embed from Getty Images

В. "Торонто стар" навремето разкри, че истинското му име е Дикран Гобалян, и че е роден в Кипър, а през 60-те години на миналия век емигрира в Канада. Леон Редбоун бе като излязъл от стар мюзикхол изпълнител, който бе наричан последователно джаз, фолк и блус музикант. Той пресъздаде шоута, изнасяни от края на 19-и век до голямата депресия през 30-те години на миналия век в САЩ, и стана популярен с участието си в предаването на Джони Карсън през 80-те.