Калифорнийската полиция поднови издирването на британския актьор Джулиан Сандс, който изчезна в средата на януари в планинския район на щата, предават осведомителните агенции.

Хеликоптери са изпратени да го търсят, съобщиха органите на реда в окръг Сан Бернардино в четвъртък.

"Търсенето на Джулиан Сандс е възобновено по въздух", гласи публикация в социалните мрежи, споделена от местния шериф. Спасителите използват по-специално модерна технология за "откриване на електроника и в някои случаи банкови карти".

Преди това екипите за търсене и спасяване, които се опитваха да намерят артиста, чието семейство съобщи за изчезването на 13 януари, преустановиха работата на земята поради лошо време и заплахата от лавини.

Един от братята му, Ник Сандс, сподели, че вече е казал своето "сбогом" на Джулиан, предаде телевизия BBC.

"Примирих се с факта, че го няма и за мен това е начинът, по който го преодолях", каза г-н Сандс, който живее в английското графство Северен Йоркшир. Там са израснали той, Джулиан и другите им трима братя.

65-годишният Джулиан Сандс се снима с Хелена Бонъм Картър в британския романтичен филм от 1985 г. "Стая с изглед".

Снимка: Getty Images

Сандс има и главни роли във филмите "Магьосник" от 1989 г., "Арахнофобия" от 1990 г., "Голият обяд" от 1991 г., "Елена в кутия" от 1993 г. и "Да напуснеш Лас Вегас" от 1995 г., припомня БТА.

През следващите десетилетия Сандс работи постоянно с по-малки роли в киното и телевизията.