Абитуриентският бал е едно от най-важните събития в живота на човек, тъй като той отбелязва успешния край на една глава и началото на друга в неговата лична история. Това е онова значимо празненство, което всеки ученик очаква с нетърпение, прекрачвайки за първи път прага на класната стая в гимназията. Вечерта, в която осъзнава, че вече нищо няма да бъде същото, но се чувства подготвен да поеме по собствения си път, независимо от премеждията, които може да го очакват през него.

За жалост обаче, макар и разхлабени, ограничителните мерки, взети у нас, все още са налице. Предвид естеството на настоящата ситуация, въпросните тържества се отменят. Тази година завършващите няма да могат да усетят пълната наслада, съпровождаща дипломирането, затова онези, които вече са я вкусвали, решиха да организират своеобразен бал във виртуалното пространство, като споделят мигове от своя.

Вижте снимки >>

Една от първите бе прекрасната Диляна Попова, която качи в личната си Инстаграм страница снимка като абитуриентка. На изображението тя носи бледорозова рокля с тънки презрамки, чиято дължина стига до земята. Косата ѝ е прибрана, а блясък ѝ придават нежно колие, чифт обеци и широката ѝ усмивка, с която позира пред фотографския обектив.

"От времето, когато нямаше селфита , нямаше лайкове и всичко ни харесваше... Снимахме се с апаратчета и вероятно след тази снимка съм дала моето на майка ми да го пази, защото тогава се забавлявахме без залепен за ръката телефон. Тук съм с мама, тате и моя кавалер Финчи, когото срещнах в Техникума по облекло и е един от най-добрите ми приятели и до днес... Спазих и традицията на Пепеляшка - розова рокля и прибиране боса...", пише звездата от "Останалото е пепел".

По-късно, под формата на истории в социалната мрежа, половинката на Асен Блатечки качи две умилителни фотографии, с които разкри къде и с кого е посрещнала Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Тя е напуснала пределите на столицата и е отишла на село при своята баба.

След нея кадри от миналото публикува и Луиза Григорова, която в момента е бременна с първото си дете от съпруга си Мартин Макариев. На снимките тя е облечена в плисирана тъмносиня рокля без ръкави, а акцент във визията ѝ са ефектните бижута - големи висящи обеци с камъни и широка гривна. Косата ѝ е сплетена на тънка плика, която брюнетката носи преметната пред едното си рамо.

Луиза Григорова

Снимка: Официален профил в Instagram

"Да! Това съм аз, преди точно 11 години, на моя бал. Той премина без клаксони и вдигане на шум, старах се да бъда изключително елегантна и обрана не само като визия, но и като поведение. Разбира се, след официалната част и ресторанта, в дискотеката се разви лудо парти и е факт, че е една от малкото вечери в живота ми, които съм запомнила", гласи нейното послание.