Наскоро стана известно, че през юли принц Хари и Меган Маркъл са се настанили в нов замък... макар постройката, разполагаща с 9 спални и 19 бани, да се определя с по-скромната дума "имение".

Внушителната къща, простираща се на цели 1734 квадратни метра, е построена през 2003 г. и е закупена от семейството с малко над 2 млн. щатски долара по-малко от първоначалната ѝ цена. Така те са платили 14.6 млн., съобщава сайтът на Entertainment Tonight. Разбира се, за сделката двойката е получила и финансова помощ от бащата на херцога на Съсекс - принц Чарлз.

Основната сграда предлага на живущите в нея множество удобства, включващи библиотека, спа център, няколко сауни, фитнес зала, стая за игри, винарска изба и гараж, чийто капацитет побира пет автомобила. Мястото има и огромна градина, изпълнена с рози, италиански кипариси и маслинови дръвчета.

Вижте снимки >>

Освен това обширният двор разполага с тенис корт и огромен плувен басейн, в чиито води могат да намерят спасение от високите обичайно високите калифорнийски температури. Наред с всичко изброено дотук, към имуществото им влиза и къща за гости с 2 спални и още толкова бани.

Настоящият дом на внука на британската кралица и неговата съпруга се намира в град Санта Барбара, който ги подслони в началото на техния престой в Щатите. Районът е изключително тих и уединен, а в близост живеят немалко представители на холивудския елит. Сред съседите им попадат имена като това на Елън Дедженеръс и Опра Уинфри, както и актьорите Аштън Къчър и Мила Кунис, които сключиха брак преди 5 години.

Преди да се установят за постоянно с едногодишния си син Арчи в селището, намиращо се на около 180 км северозападно от Лос Анджелис, Хари и Меган обитаваха не по-малко впечатляващото жилище от 2300 квадратни метра на Тайлър Пери, издигащо се на хълм над Бевърли Хилс, построено в тоскански стил. Тогава на тяхно разположение бяха осем спални и 12 бани.

По онова време кралската експертка Кайти Никол заяви пред пресата, че едно от най-големите притеснения на двойката, преместила се в Града на ангелите, е била сигурността им. Това всъщност е била и причината да наемат дома на Пери, тъй като той идвал със собствен екип от охранители.

"Ключов проблем при тях е, че привличат огромно внимание към себе си и винаги са под светлините на прожекторите, независимо какво правят. Ето защо им е трудно да балансират личния си живот с обществените си роли", каза тогава Никол.