Пенсионираният сержант - Крис Карол, чул последните думи на Тупак Шакур, разказа за последните събития около дългогодишното разследване на убийството.

Карол, който в нощта на стрелбата е патрулирал, изрази първоначалния си шок, когато научил за заповедта за обиск след толкова години, информира "RadarOnline". Пред изданието той признава: "Не мислех, че някога ще бъдат предприети нови стъпки по този случай."

Сержантът обаче изрази и задоволството си, че най-накрая е постигнат напредък и е обнадежден, че това ще доведе до приключване на случая. 

Според бившият детектив от полицията в Лос Анджелис Грег Кадинг Кийф Д. (чичо на предполагаемият убиец на Тупак - Орландо Андерсън), вече е признал, че племенникът му е отговорен за смъртта на рапъра. Въпреки това той никога не е бил обвинен, тъй като е сътрудничил на разследването. Неотдавна Кийф написа книга и направи телевизионни изяви, в които подробно описа участието си в убийството, като дори стигна дотам да се похвали, че е предоставил пистолета на племенника си.

Крис Карол пък признава, че внасянето на делото в съда все още ще бъде предизвикателство поради смъртта на повечето от замесените лица. Той също така отбелязва, че са останали малко веществени доказателства.

След претърсването, извършено в дома на Кийф Д. в Хендерсън, са открити лаптопи, компютри, снимки и документи. Освен това са намерени и 40-калиброви куршуми. Карол посочва, че ако могат да бъдат сравнени с куршумите, използвани за застрелването на Тупак, това значително би засилило делото. Той обаче остава скептичен относно вероятността това да се случи след толкова години. Според него всички доказателства в дома на чичото на убиеца, които биха могли да го свържат с автомобила, участвал в престъплението, като например регистрационни документи, разписки или снимки, също биха били от решаващо значение за образуването на дело.

View this post on Instagram

A post shared by 90’s Hip Hop (@90zrap)