Полицаите в Ню Йорк са задържали жена, която според тях е пряко свързана със смъртта от свръхдоза наркотици на внука на Робърт де Ниро - Леандро де Ниро Родригес, а по случая вече работят и федералните служби, съобщава интернет порталът ТМZ.

Източници от правоохранителните органи разказват, че 20-годишната жена е била арестувана в четвъртък от съвместна оперативна група на полицията и федералната служба и смятат, че тя е продавала наркотици на Леандро преди смъртта му, която според майка му се дължи на предозиране с фентанил.

В момента заподозряната се разпитва и все още не се знае какви обвинения ще й бъдат повдигнати.

19-годишният Родригес беше намерен мъртъв в апартамент на 2 юли. Той участваше във филма "Роди се звезда" от 2018 г. в ролята на сина на най-добрия приятел на Брадли Купър, Джордж "Нудълс" Стоун, изигран от Дейв Шапел, припомня БТА. Той участва и в "Кабаре "Максим" през 2018 г.

Източници от правоохранителните органи са съобщили пред TMZ, че смъртта му се разследва като следствие от свръхдоза - в близост до тялото му са открити както наркотици, така и принадлежности за тях.

Макар че властите все още не са оповестили официалната причина за смъртта, майка му Дрена Де Ниро заяви миналата седмица: "Някой му е продал хапчета с фентанил, за които е знаел, че са подправени, но въпреки това му ги е продал".