Леандро де Ниро Родригес, внукът на Робърт де Ниро, е починал от фатална свръхдоза кокаин, съобщи източник от правоохранителните органи пред "RadarOnline".

19-годишният е бил намерен мъртъв в неделя в апартамент в Долен Манхатън, където е бил на гости. Полицаите са се отзовали след получен сигнал, подаден от приятел на младежа. Освен това по думи на източникът мястото, на което го открили било типичната "наркоманска бърлога".

Безжизненото тяло на тийнейджъра е било намерено на стол, а до него имало бяло прахообразно вещество, за което се предполага, че е кокаин, както и неидентифицирани хапчета, съобщава още източникът. Полицаите от нюйоркската полиция смятат, че наркотикът вероятно е бил примесен с фентанил - опиат, по-силен от морфина. Веществото се предписва на пациенти с рак и такива със силни болки. В доклад на "The Wall Street Journal" се отбелязва също, че трафикантите са открили, че производството му е лесно и евтино. "Незаконно е разпространен из целия нелегален пазар на наркотици. Малко количество фентанил може да убие неопитни потребители", се пише още в доклада.

Доказателствата са иззети за изследване. Очаква се официалните резултати да бъдат оповестени до няколко дни по негови думи.

В първото си изказване след трагичната смърт 79-годишният Робърт де Ниро заяви, че е "дълбоко разстроен" от внезапната кончина на любимия си внук. "Изключително сме благодарни за съболезнованията ви. Молим да ни бъде предоставено уединение, за да скърбим за загубата на Лео", заяви двукратният носител на "Оскар" в понеделник.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Drena (@drenadeniro)

Разследващият източник коментира още пред изданието, че Лео е обичал да живее "на ръба" - пиел и вземал наркотици до зори. "Смятаме, че е имал друга страна, която накрая се е оказала смъртоносна". 

Припомняме, че първа за загубата съобщи в социалните мрежи майката на тийнейджъра - Дрена де Ниро.

"Моят прекрасен ангел. Обичах те от момента, в който те усетих в корема си. Ти бе моята радост, моето сърце и всичко, което някога е било чисто и истинско в живота ми. Иска ми се да съм с теб точно сега. Не знам как да живея без теб, но ще се опитам да продължа и да разпространявам любовта и светлината, които ти ме накара да почувствам, получавайки възможността да бъда твоя майка."