Южнокорейската полиция сне обвиненията за използване на наркотици срещу певеца Джи-Драгън, съобщи БТА, като се позова на информация от "Reuters".

Полицията е разследвала рапъра с рождено име Квон Джи-йон на фона на продължаващите акции срещу наркотиците, водени от правителството на консервативния президент Юн Сук-йол.

Полицията в Инчон е решила да не повдига обвинение срещу бившия лидер на кей-поп групата BIGBANG за предполагаема употреба на наркотици, след като не е получила свидетелски показания в подкрепа. Джи-Драгън, който освен певец е автор на много хитови песни, отрича обвиненията. В интервю за телевизия Йонхап нюз миналия месец той каза, че нито употребява, нито разпространява наркотици и добави, че резултатите от тестовете му за наркотици са отрицателни.

Поредица от арести по обвинения в употреба на наркотици, включително на наследници на известни личности, накара властите да поведат енергична кампания и да засилят митническите проверки. Южна Корея има строги закони за наркотиците, а престъпленията обикновено се наказват с най-малко шест месеца затвор или до 14 години за рецидивисти и дилъри.