По стар български обичай погачата за новородените бебета се прави точно на 40-ия ден от тяхната поява на този свят. Ритуалът се счита за представяне на детето пред обществото - първото голямо събиране в негова чест, тъй като според църковната традиция преди изпълнението на обреда не би трябвало да се допускат посещения както при него, така и при майка му. На събитието се канят само жени, които, подобно на орисниците в добре познатите приказки, "наричат" на бебето и му пожелават различни успехи по неговия житейски път.

След като в края на миналата година Ивайла Бакалова даде живот на втората си дъщеря, която кръсти Вяра, съвсем наскоро носителката на титлата "Мис България" за 2001 г. реши да уважи традициите, като организира пищно тържество в чест на своята рожба, проплакала за първи малко преди Коледа, превръщайки се във възможно най-големия подарък за своята майка. Това стана ясно снимките, появили се в социалните мрежи, на които се вижда, че за празника тя се е спряла на столично заведение, чиято вътрешност е преобразена за случая.

Вижте снимки >>

Част от богатата декорация на помещението включва голяма стена за снимки с бледорозов цвят, на която със златни букви е изписано името на момиченцето, стоящо между различни по големина сърца и пеперуди с триизмерни крила. От едната страна на винила, пред който присъстващите са позирали за фотографския обектив, запечатвайки при пристигането си спомена, е разположен огромен водопад от цветя, между които се подават плюшени мечета, а от другата се редят множество балони. На изображенията се забелязва, че украсата по масите е била не по-малко впечатляваща, допълвайки елегантния вид на цялата обстановка. Освен това върху всяка от чиниите, отредени за поканените гостите, е поставена специално изработена курабия с бяла глазура, върху която отново се чете името на детето.

"Орисахме малката Вяра да радва мама и татко! Да е обичана и да обича! Да минава с лекота през живота! И много да се смее!", издаде Марта Вачкова, споделяйки във виртуалното пространство изображение, за което позира заедно с Ивайла.

Всъщност, освен актрисата, сред дамите, отправили своите благопожелания към пеленачето, са били още Ваня Червенкова, Маги Сидерова, Галя Лозанова, Роси Черногорова и др. Спазвайки стриктно преданията, популярните представителки на нежния пол са разчупили питка над главата на Бакалова, докато тя седи на стол, държейки в обятията си своята малка наследница. За празненството някогашната участничка в предаването "VIP Brother" се е спряла на изцяло бял ансамбъл, състоящ се от блуза с дълъг ръкав и отвор точно под високата яка тип "поло", както и елегантен панталон, като по нищо не личи, че допреди малко повече от месец е била бременна.

Припомняме, че втората дъщеря на манекенката, която тя споделя с бизнесмена и ресторантьор Веселин Денков, известен още с прякора си Весо Брадата, се появи почти двадесет години след първата - Рая Гайтанска, чийто баща е бизнесменът Румен Гайтански. 41-годишната Бакалова до последно криеше новината, че отново ще става майка, въпреки появилите се слухове за нейната бременност.

"В навечерието на най-светлия празник искам да БЛАГОДАРЯ за това прекрасно малко чудо! Мечтахме, чакахме те и силно вярвахме! Добре дошла, наша прекрасна Вяра", написа на Бъдни вечер Ивайла, официално разкривайки, че е станала майка за втори път.

Снимка: Официален профил в Instagram