Декораторка подаде жалба срещу актьора Жерар Депардийо за сексуално посегателство по време на снимки на филм през 2021 г., съобщи АФП, цитирана от БТА. 

Адвокат Карин Дюрийо-Диболт, която вече защитава актрисата Шарлот Арнулд, предполагаема жертва на изнасилване, довело до повдигане на обвинение срещу Жерар през декември 2020 г., потвърди, че е предала тази нова жалба на парижката прокуратура за сексуално посегателство, сексуален тормоз и сексистки обиди. От там не са потвърдили, че жалбата е подадена, а адвокатите на Депардийо не са коментирали въпроса.

Според Дюрийо-Диболт фактите датират от 2021 г. Инцидентът се е случил в Париж по време на снимките на филма Les volets verts, режисиран от Жан Бекер. Жената, подала жалбата, се казва Амели и е на 53 години. Според разказа й пред интернет изданието Mediapart актьорът е направил редица неприлични забележки по време на снимките в Париж на 10 септември 2021 г., а по-късно я е "сграбчил брутално". Предполагаемото посегателство е било прекъснато от бодигардовете на актьора.

Преди две седмици жалба за сексуално посегателство през 2014 г. срещу Депардийо подаде и бивша асистентка. По време инцидента на снимките на филма Le Magicien et les Siamois тя е била на 24 години.

Жерар Депардийо, който е на 75 години, бе обвинен и през декември 2020 г. в изнасилване и сексуално посегателство след жалба от актрисата Шарлот Арнулд, която съобщи за две изнасилвания в края на август 2018 г. в дома на актьора в Париж.

През декември 2023 г. испанската журналистка и писателка Рут Баса също подаде жалба в Испания срещу актьора за изнасилване през 1995 г. в Париж. В началото на октомври актьорът отрече вече повдигнатите срещу него обвинения, като настоя, че не е "нито изнасилвач, нито хищник" в отворено писмо, публикувано във в. "Фигаро".