Днес са последните изслушвания на продължилия над три седмици процес, заведен за клевeта от американския актьор Джони Деп срещу издателите на британския таблоид "The Sun", който го описа като "бияч на съпруги", предават световните агенции.

Адвокатът на екранния герой от "Карибски пирати" защити честта на довереника си пред състава на Върховния съд в Лондон. Дейвид Шърборн изтъкна в пледоарията си, че 57-годишният актьор е бил описан във въпросната публикация от април 2018 година като насилник спрямо бившата си съпруга.

"Статията не оставя място за никакви съмнения, нито за някаква заблуда. Именно поради тази причина Джони Деп се ангажира, за да обори неверните обвинения в този публичен и понякога болезнен съдебен процес", изтъкна адвокатът.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Той наблегна на факта, че Хърд е била насилникът в семейството и тя на няколко пъти е променяла показанията си, използвала е ненадеждни свидетели.

След като изслуша последните аргументи на адвокат Дейвид Шърборн съдията Андрю Никол ще произнесе решението на съда в по-късна дата.

Стотици фенове на Деп се струпаха рано сутринта пред съда с надеждата да зърнат идола си. Мнозина носеха цветя и плюшени играчки, други развяваха плакати с надписи "Справедливост за Джони!" и "Мъжете също стават жертви на насилие". При влизането на актьора в съда се чуха възторжените овации на феновете му.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По време на триседмичния процес излязоха на бял свят покъртителни подробности от бурния брачен живот на Джони Деп и бившата му съпруга, актрисата Амбър Хърд. Джони на дълго трябваше да обяснява за употребата на дрога и алкохол от негова страна. А нежната му половинка трябваше да се оправдава за своите изневери със знаменитости. Дума срещу дума, Деп и Хърд не отстъпиха от своите позиции.