След като дълго време никой не можеше да ги види на червения килим и актрисите се ужасяваха от мисълта за тях, посреблелите коси се появиха на крайбрежния булевард "Кроазет" в Кан, където актрисата и модел Анди Макдауъл и актрисата и режисьор Джоди Фостър показаха естествените си коси.

За първата си поява на кинофестивала в Кан, американската звезда и дългогодишно рекламно лице на козметичната марка "L'Oreal" Анди Макдауъл, прочулва се с ролята си във филма "Четири сватби и едно погребение", гордо демонстрира къдравата си посивяла коса.

Вижте снимки >>

63-годишната знаменитост, която някога се отличаваше с тъмните си къдрици, е решила да даде път на естественото. Това е ефект от изолацията по време на пандемията, както каза самата тя в "Шоуто на Дрю Баримор" през февруари.

Американската актриса и режисьор Джоди Фостър също се появи в Кан с небоядисана коса, предава БТА. В началото на юли в интервю за Телрама 58-годишната носителка на две награди "Оскар" каза, че "възнамерява да определя правилата през своите 60 години" и че "няма проблеми с възрастта".

Анди Макдауъл

Снимка: Getty Images

Появата им на червения килим беше забелязана и коментирана в социалните медии.

"Не знам за вас, но аз се чувствам добре, като виждам на червения килим актриси, които изглеждат на възрастта си, които имат бръчки и бели коси", написа потребител в Twitter и публикацията бе харесана от близо 3000 души.

Джоди Фостър

Снимка: Getty Images