Датският актьор Мадс Микелсен заменя отказалия се Джони Деп в ролята на злодея Гелерт Гринделвалд във филма "Фантастични животни и къде да ги намерим 3".

Официалното потвърждение на "Warner Brothers" идва, след като по-рано през месеца се появиха публикации, че 54-годишният Микелсен е в начална фаза на преговори за ролята.

Миналата седмица актьорът заяви, че очаква "обаждане", като настоя, че на този етап участието му във филма е "само слух".

"О, и вие сте чули тази мълва. Знам колкото и вие от вестниците. Така че очаквам това обаждане", сподели Микелсен.

Мадс Микелсен е познат с ролите си в продукции като "Сблъсъкът на титаните", "Казино Роял", "Доктор Стрейндж" и сериала "Ханибал".

57-годишният Джони Деп се отказа от ролята, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид "The Sun", заведено заради публикация от 2018 г., в която е наречен "бияч на съпруги".

Деп, който се превъплъти в образа на Гринделвалд в първите два филма от поредицата "Фантастични животни и къде да ги намерим", оповести в началото на ноември, че е бил помолен от "Warner Brothers" да се откаже от ролята и е уважил молбата.

Впоследствие се появиха публикации, че преди оттеглянето си Джони Деп е заснел само една сцена от продукцията, но въпреки това ще получи пълното си възнаграждение в размер на 10 милиона долара.

Филмът "Фантастични животни и къде да ги намерим 3" вече е в процес на производство във Великобритания и се очаква да излезе на екран на 15 юли 2022 г. Действието в поредицата предхожда хронологично събитията в романите и филмите за приключенията на Хари Потър.

Според наблюдателите ролята на Гелерт Гринделвалд ще "пасне" на Мадс Микелсен, който е известен с превъплъщенията си в образите на комплексни и интелигенти злодеи.